Derbide parola 43! Galatasaray evinde Karagümrük'ü Kerem Aktürkoğlu'nun golüyle kayıpsız geçti,

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Derbide parola 43! Galatasaray evinde Karagümrük'ü Kerem Aktürkoğlu'nun golüyle kayıpsız geçti,

Spor Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Süper Lig'in 17. haftasında Karagümrük'ü ağırlayan Galatasaray, Kerem Aktürkoğlu'nun ilk yarıda attığı golle 3 puana uzandı. Sarı-Kırmızılılar puanını 43 yapıp Kadıköy'deki Fenerbahçe derbisine rakibiyle aynı puanda çıkmayı bildi. Karagümrük'ün 90'da attığı gol VAR'a takıldı.

Galatasaray Trendyol Süper Lig’in 17. haftasında Fatih Karagümrük'ü 1-0 mağlup etti. 3 puanı getiren golü 40. dakikada Kerem Aktürkoğlu attı. Derbi öncesi Fenerbahçe ile Galatasaray 43 puana ulaştı.

YENİLMEZLİK SERİSİ 25 MAÇ OLDU

Galatasaray 1-0'lik Fatih Karagümrük galibiyetiyle Süper Lig’de evindeki yenilmezlik serisini 25 maça çıkardı. Cimbom evinde son olarak Giresunspor’a kaybetti. Sarı-Kırmızılılar bu maçın ardından oynadığı 25 lig karşılaşmasında 23 galibiyet, 2 beraberlik aldı.

Galatasaray, bu sezon ligde RAMS Park’ta oynadığı 8 maçtan da 3 puanla ayrıldı. Galatasaray, ayrıca Süper Lig’de bu sezon evinde puan kaybetmeyen tek takım olarak yer alıyor.

DERBİ ÖNCESİ SEVİNDİREN GELİŞME

Bu maç öncesinde sarı-kırmızılılarda Davinson Sanchez ile Sacha Boey sarı kart sınırında olan futbolculardı. Sanchez sakatlığından dolayı kadroda yer almadı.

Boey ise müsabakayı kart görmeden tamamladı ve hafta sonu deplasmanda oynayacakları Fenerbahçe derbisi öncesinde cezalı duruma düşmedi.

Fenerbahçe'de Fred ve Mert Hakan Yandaş kırmızı kart görerek derbide cezalı duruma düşmüştü.

ASLAN BU KEZ 9. KEZ BAŞARDI

Mücadeleyi gol yemeden tamamlayan sarı-kırmızılılar, bu sezon Süper Lig’de 9. kez kalesinde gol görmedi. Aslan bu süreçte Kayserispor, Trabzonspor, Gaziantep FK, İstanbulspor, Antalyaspor, Çaykur Rizespor, Alanyaspor, Pendikspor ve Fatih Karagümrük karşılaşmalarında gol yemedi.

Galatasaray ligde yediği 9 golle de ligde en az gol yiyen takım konumunda bulunuyor.

Sarı kart cezasından dolayı oynamayan Fernando Muslera’nın yerine Fatih Karagümrük maçında kalede Günay Güvenç oynadı.

Derbide parola 43! Galatasaray evinde Karagümrük'ü Kerem Aktürkoğlu'nun golüyle kayıpsız geçti,

Kerem Aktürkoğlu bu sezonki gol sayısını 8’e çıkardı. 25 yaşındaki yıldız bu gollerin 5’ini Süper Lig’de, 3’ünü de Avrupa kupalarında kaydetti.

Derbide parola 43! Galatasaray evinde Karagümrük'ü Kerem Aktürkoğlu'nun golüyle kayıpsız geçti,

Stat: RAMS Park

Hakemler: Tugay Kaan Numanoğlu, Ceyhun Sesigüzel, Candaş Elbil

Galatasaray: Günay Güvenç, Boey, Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Barış Alper Yılmaz, Torreira (Dk. 82 Kaan Ayhan), Kerem Demirbay (Dk. 71 Ndombele), Ziyech (Dk. 71 Tete), Mertens (Dk. 61 Bakambu), Kerem Aktürkoğlu (Dk. 82 Zaha), Icardi

VavaCars Fatih Karagümrük: Emre Bilgin, Biraschi, Dresevic, Veseli (Dk. 87 Nazım Sangare), Levent Mercan, Feghouli (Dk. 87 Nicholas), Rohden, Mendes, Eysseric (Dk. 65 Paoletti), Can Keleş (Dk. 77 Serdar Dursun), Lasagna

Gol: Dk. 41 Kerem Aktürkoğlu (Galatasaray)

Sarı kartlar: Dk. 12 Rohden, Dk. 45 Mendes, Dk. 85 Paoletti (VavaCars Fatih Karagümrük), Dk. 26 Ziyech, Dk. 69 Torreira, Dk. 73 Barış Alper Yılmaz (Galatasaray)

Düzenleyen:  - Spor
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...