Derbi sarhoşu Fenerbahçe, Ankara'da şoku yaşadı

Derbi sarhoşu Fenerbahçe, Ankara'da şoku yaşadı

SPOR Haberleri

Sarı-lacivertliler kötü oynayıp geriye düştüğü G.Birliği deplasmanında beraberliği sağladı; Volkan'ın büyük hatası mağlubiyeti hazırladı.

Galatasaray galibiyetinin ardından şampiyonluk şarkıları söyleyeme başlamıştı Fenerbahçe. Ancak Galatasaray'ın puan kaybettiği haftada sarı-lacivertliler çok daha büyük bir şok yaşadı. Fenerbahçe, yıllardır zorlandığı Gençlerbirliği deplasmanına moralli ve inançlı çıktı, ancak evdeki umut sahada para etmedi. Her iki takım da oyuna kontrollü başlarken ilk pozisyonu bulan Fenerbahçe, 14'te kaleci Ramazan'ın inanılmaz hatasında Kuyt ve Sow'un çabalarına rağmen gol sevinci yaşayamadı. Sonrasında ise orta sahaya hakim olan kırmızı-siyahlılar oyun kontrolünü ele aldı. 19'da Guido Kocer'in beklenmedik füzesinde Volkan topu kornere çeldi. Ancak 37'deki Petrovic'in ceza alanının önünden çıkardığı müthiş şutta çatala giden topu çaresizce seyretti: 1-0. 44'te El Kabir'in vuruşunu Volkan direk dibinden kornere tokatlarken, Fenerbahçe soyunma odasına mağlup gitti.
Fener'i Volkan yaktı
İkinci yarıda da sahadaki görüntüde bir değişiklik yoktu. Diego ve Emre'nin düşük performansı Gençler'e orta alanda istediği gibi at koşturma imkanı sunarken, 59'daki Diego-Alper değişikliği sarı-lacivertlilerin nbsp;biraz hareketlenmesini sağladı. 71'de sağ çaprazdan ceza alanına dalan El Kabir'in şutu uzak direğe çarpıp auta giderken, 72'de Caner'in ortasına kafayı vuran Mehmet Topal skoru eşitledi: 1-1. 74'te Volkan Demirel'in inanılmaz hatasında topu önünde bulan Guido Kocer'in golüne Caner set çekti. 77'de Emenike, 78'de Webo'yla gole yaklaşan Fenerbahçe, şoku 87'de yaşadı. Gosso'nun arka direğe ortasında Volkan Demirel'in boşa çıkmasını El Kabir kafayla cezalandırdı: 2-1. Kalan dakikalarda Fenerbahçe tüm hatlarıyla saldırdı puan için. Fakat skoru değiştirmeye ne çabalar yetti ne de zaman. Sarı-lacivertliler büyük bir hayal kırıklığıyla ayrıldı Ankara'dan...


İSMAİL KARTAL: SAHA AĞIRDI AMA... nbsp;
Bunun bahanesi yok
F.Bahçe'nin hocası, "Yaptığımız hamleler yeterli olmadı. Beşiktaş'ı düşünmek zorundayız" dedi
Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal maç sonrası G.Birliği'ni tebrik ederken, "Karşılaşmaya iyi başladık ancak pozisyonları değerlendiremedik. Saha şartları çok ağırdı fakat bunu bahane etmeyeceğiz" sözlerini kullandı. "Bu mağlubiyeti unutarak, Beşiktaş ile oynayacağımız maça hazırlanmalıyız" diyen İsmail hoca, "Yaptığımız hamleler ile skoru kendi lehimize çevirmeye çalıştık. Emenike, Gökhan ve Sow ile bazı pozisyonlar yakalasak da olmadı" açıklaması yaptı. Kartal, şampiyonluk sürecinde böyle puan kayıplarını hesaplamış mıydınız sorusunu, "Böyle bir yenilgiyi beklemiyordum. Ancak kapatılamayacak bir puan farkı yok. Beşiktaş maçını kazanmak istiyoruz" diye cevaplarken Diego'nun çıkıştaki tepkisi için de, "Maçın heyecanından oldu. Soyunma odasında problem yoktu" ifadesini kullandı.






UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...