Denizin üstünde hayatta kalmak

Denizin üstünde hayatta kalmak

SPOR Haberleri

Robert Redford'un canlandırdığı karakterin adını bilmiyoruz. Hatta filmin jeneriğinde de ismi değil 'Adamımız' (Our Man) ifadesi yer alıyor.

Yaşlı bir denizcinin Hint Okyanusu'nda tek başına çıktığı bir yolculuk. 12 metrelik tekneyle çıkılan bu yolculuk sadece fiziksel bir seyahat değil elbette. Aynı zamanda içe bakışa, varoluşa dair bir yol alma da söz konusu. Ne yazık ki zamanla teknenin navigasyon aletleri, telsizi bozuluyor ve 'adamımız' gittikçe şiddetlenen bir fırtınaya yaklaşıyor. Oscar adayı senarist ve yönetmen J. C. Chandor'un filmi Sona Doğru (All is Lost) oldukça etkileyici bir yapım. Başrolünde Oscarlı usta Robert Redford yer alıyor. Filmin sıradışı özelliklerinden biri de, açılıştaki monolog dışında, Redford'un pek konuşmaması. Yani, neredeyse hiç diyalogu olmayan, deniz üzerinde yaşanan bir gerilim filmiyle karşı karşıyayız. Güneş, köpek balıkları ve azalan erzak da cabası. nbsp;Sona Doğru'yu tüm bu yönleriyle geçen kış izlediğimiz Pi'nin Yaşamı'na (Life of Pi) benzetebiliriz. Gerek Pi'nin Yaşamı, gerekse Sona Doğru, benzer bir durumu (denizde yalnız başına doğaya karşı, yaşamaya çalışan bir adam) özgün bir biçimde işleyen filmler. Geçmişine, hayatındaki detaylara dair hiçbir şey bilmediğimiz adamın hikâyesi, haftanın öne çıkan filmi. nbsp;
SONA DOĞRU
Yönetmen: J. C. Chandor
Oyuncu: Robert Redford
Tür: Dram
Süre: 106 dk



ESRA DEMiRKIRAN

TÜRKİYE GAZETESİ




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...