David Beckham herkesten gizlediği hastalığını itiraf etti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
David Beckham herkesten gizlediği hastalığını itiraf etti

SPOR Haberleri

Son dakika haberleri... Efsane futbolcu David Beckham, yıllardır 'Obsesif Kompulsif Bozukluk (OKB)' hastalığıyla mücadele ettiğini açıkladı. İngiliz oyuncu ailesi uyurken geceleri kalkıp temizlik yaptığını söyledi.

Dünya futbolunun iz bırakan isimlerinden olan David Beckham, uzun zamandır mücadele ettiği hastalığını açıkladı. GOAL'de yer alan habere göre; efsane oyuncu 'Obsesif Kompulsif Bozukluk (OKB)' hastalığıyla mücadele ediyor. Rahatsızlığı nedeniyle eşyaları düz veya çifter halinde tuttuğunu söyleyen Beckham, aialesi uyurken saatlerce temizlik yapıp, eşyaları düzelettiğini dile getirdi.

BECKHAM: EŞİM MEMNUN DEĞİL

Yaptığı davranışlardan eşinin memnun olmadığını aktaran David David Beckham, "O kadar çok temizlik yapıyorum ki dürüst olmak gerekirse eşimin bile bu davranışımdan memnun olduğunu söyleyemem. Sabahları evde aşağı kata inmekten nefret ediyorum. Çünkü alt katta ortalıkta bardaklar, tabaklar ve kaseler oluyor. Her bir mumu temizlemek için etrafta dolaşmak da oldukça yorucu" ifadelerini kullandı.

David Beckham herkesten gizlediği hastalığını itiraf etti

BECKHAM'IN YAKANLANDIĞI OBSESİF KOMPULSİF BOZUKLUK HASTALIĞI NEDİR?

Takıntılı düşünce ve dürtüler anlamına gelen obsesyon ile yineleyici zihinsel eylemler ve davranışlar anlamına gelen kompulsiyon davranışları bir araya gelerek hastalığı oluşturur. Obsesyon, yani kişinin zihninde uzaklaştıramadığı fikir, düşünce ve dürtüler, kişinin isteği dışında gelişir. Kişi bunları mantık dışı olarak değerlendirse de düşünmekten kendini alamadığı için yoğun sıkıntı yaşayarak huzursuzluğa ve dolayısıyla anksiyeteye sahip olur.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...