Daniel Castellani: 'Fiziğe değili akla yatırım yaptık'

/ Kaynak: AA
Daniel Castellani: 'Fiziğe değili akla yatırım yaptık'

SPOR Haberleri  / AA

Fenerbahçe Erkek Voleybol Takımı Antrenörü Daniel Castellani, 'İşi başından sıkı tutup, devam etmek istiyoruz' dedi

Daniel Castellani, bu sezon fiziğe değil akla yatırım yaparak, sahanın farklı bölgelerinde görev yapabilecek oyuncular transfer ettiklerini ifade etti.
AA muhabirine ligde 2014-2015 sezonunu ve yeni transferlerini değerlendiren Arjantinli teknik adam, geçen sezona göre takımı teknik olarak daha da güçlendirdiklerini vurguladı.
Takımını sevdiğini dile getiren Castellani, "Geçen yıl da özellikle fiziksel olarak çok daha güçlüydük. Bu sezon daha çok teknik, savunma ve manşetlerde daha iyi olan, örneğin Nikic, bu tarz oyuncular aldık. Fiziğe yatırım yapmadık, daha çok akla yatırım yaparak, sahanın farklı yerlerinde oynayabilecek oyuncuları transfer ettik. Bu yönden açığımızı kapattık. Geçen sezonda farkımız bu olacak" diye konuştu.


"Gördüğüm en iyisi bu sezon"
Arjantinli teknik adam, Türkiye'de bulunduğu 4 yıllık süreçte en zorlu ligin bu sezon yaşanacağını kaydetti.
Türkiye Ligi'nde oynayacakları zorlu maçların kendilerini aynı zamanda Şampiyonlar Ligi'ndeki mücadeleye de hazırlayacağını anlatan Castellani, ligin kalitesiyle ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:
"Dört yıldır buradayım. Kıyasladığım zaman, gördüğüm en iyisi bu yıl. Ligde geçen yıllara nazaran çok güçlü kulüpler var. Geçmiş yıllarda 4-5 güçlü takım olurdu, bu sene 9'u buluyor. Bu Türk voleybolu için çok iyi bir şey. Çünkü seviye gitgide yükseliyor. Bu sene artık üst noktada. Çok zor maçlarımız var. İyi maçlar oynayacağız. Her yerde seviye çok yüksek, bu bizim için mükemmel bir şey."


"Her maç zor geçecek"
Fenerbahçe Erkek Voleybol Takımı Kaptanı Arslan Ekşi de zor geçecek lig mücadelesinde işi başından sıkı tutmak istediklerini söyledi.
Profesyonel ligde 12-13 yıldır forma giydiğini anımsatan Ekşi, "Bu sezon bence en zor lig olacak. 12 takım da çok iyi ekip kurdu. Herkes Avrupa çapında transfer yaptı. Her maç zor geçiyor. Geçen hafta Gaziantep'te 2-0'dan gelip Şahinbey Belediyesi'nden zor maç aldık. Her maçı ciddiye alıp oynamamız lazım, yoksa her takım sekteye uğrayıp kötü sonuçlar alır. Baştan sıkı tutup devam etmek istiyoruz" diye konuştu.
Takıma bu sezon katılan yabancı ve yerli oyuncularla uyumunu da değerlendiren sarı-lacivertli voleybolcu, "Sezon başı uyum tabii ki bir anda olmaz. Yavaş yavaş birbirimizi tanıyıp, istediğimiz oyunu sergileyip, herkese güzel bir voleybol izletmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...