Dalya Fener'de

Dalya Fener'de

SPOR Haberleri

Avrupa'nın önemli liglerinde forma giydikten sonra soluğu F.Bahçe'de alan Brezilyalı yıldız, 100 barajını sarı-lacivertli formayla aşmaya hazırlanıyor.

Fenerbahçe'deki ilk maçında alkışlanacak bir performans sergileyen ve yaptığı asistle de galibiyetin mimarlarından olan Diego Ribas, sarı-lacivertli forma altında kendini aşmayı hedefliyor. Kariyeri boyunca oynadığı resmi maçlarda 99 gol atan, 99 da asist yapan sambacı dalyaları Fenerbahçe'de yapmaya hazırlanıyor. Şampiyonluk yarışında sarı-lacivertlilerin en büyük kozu olması beklenen Diego Ribas'ın asıl hedefi ise kariyer rekorlarını kırmak. Bir sezonda en fazla 13 gol kaydeden ve 14 asist gerçekleştiren Brezilyalı yıldız, Süper Lig'de bu rakamları geliştirebileceğini düşünüyor. Sambacının kendisine koyduğu hedef ilk sezonunda 15 gol, 15 asist. Ancak takım arkadaşları Diego'nun her iki istatistikte de 20'li rakamlara ulaşabileceğini düşünüyor.
Kazanmak için savaşırım
F.Bahçe'nin atak ve baskılı oyunuyla Süper Lig'in en dominant takımı olduğunu belirten sarı-lacivertli oyuncular, Diego'nun ince pasları, yüksek tekniğiyle beklentileri aşacağını savundu. Takım arkadaşlarının övgülerinden memnun olan 29 yaşındaki maestro ise, "Gol atmak, gol attırmak tabii ki güzel. Ama benim önceliğim takımın başarısı. Takım kaybettikten sonra benim bireysel verilerimin yüksek olmasının hiçbir manası yok" dedi. Asist yapmayı gol atmaktan daha çok sevdiğini dile getiren Diego, "Herkesin farklı bir tarzı var. Ben de gol atmayı severim ama önceliğim attırmak" diyerek tarzını ortaya koydu. Sorumluluk almaktan kaçınmadığının da altını çizen tecrübeli yıldız, "Sahaya çıktığımda kazanmak için her şeyi ortaya koyarım" ifadesini kullandı. nbsp;
Emenike'ye tam puan
Öte yandan bu sezon tüm oyuncuların tatil performansından memnun olan Ersun Yanal, Emenike'ye de tam puan verdi. Dünya Kupası'nda forma giydikten sonra tatil yapan ve İngitere'de takıma katılan Nijeryalının fit hali teknik heyetin yüzünü güldürdü. Takımdan ayrı çalışan Emenike'nin 2 Ağustos'ta Kopenhag'da oynanacak Sevilla maçında forma giyebileceği belirtildi. Bu arada F.Bahçe Recep Niyaz'ı tecrübe kazanması için kiralık olarak PTT 1. Lig takımlarından Samsunspor'a gönderdi.


Bremen'de coştu
Kariyerinin en skorer dönemini 2006-08 yılları arasında Werder Bremen forması altında yaşayan Diego Ribas, Alman ekibiyle çıktığı 132 maçta 54 gol atmış, 43 asist yapmıştı. 2006-07 ve 2007-08'de 13'er golle en skorer dönemini geçiren sambacı, asist olarak en parlak dönemini de 2006-07'de 14 gol pası vererek sergilemişti. M.EMİN ULUÇ





KULÜPMAÇGOLASİST nbsp;
W.Bremen1325443
Wolsfburg872422
Atletico62815
Porto6161
Juventus47718

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...