Çizme dar geldi

Düzenleyen:
Çizme dar geldi

SPOR Haberleri

Sarı-siyahlılar şampiyonluk maçında dondu kaldı. Ev sahibi Pomi karşısında üç seti de kaybeden temsilcimiz kupayı İtalya'da bıraktı

CEV Denizbank Şampiyonlar Ligi Finali'nde umduğumuzu bulamadık. Ev sahibi Pomi Casalmaggiore'ye 3-0 mağlup olan VakıfBank ikinci oldu. Mücadele karşılıklı sayılarla başlarken temsilcimiz ilk teknik molayı 8-7 önde geçti. Temsilcimiz bir ara farkı 4 sayıya çıkardı ama ikinci teknik molaya 16-15'le üstün girdi. Uzun rallilerin sonunda taraftarının da desteğini arkasına alan Pomi, 23-20 öne geçti. Guidetti'nin molasından sonra farkı kapatan VakıfBank eşitliği sağladı: 23-23. Son sayılarda bloklarda üstünlük kuran İtalyan ekibi 25-23'le ilk seti kazanarak maçta 1-0 öne geçti.  Pomi'nin savunmadaki başarılı oyunu ikinci sette de devam etti. Temsilcimiz rakibinin teknik molalara 8-7 ve 16-13'le önde girmesine engel olamadı. 
Piccinini'yi durduramadık
Kalan sayılarda iki takımın da müthiş mücadelesi vardı. Üst üste iki blokla geri dönen VakıfBank skoru eşitledi: 20-20. Ancak 37 yaşındaki Francesca Piccinini ile toparlanan İtalyanlar ikinci seti de 25-23 alarak skoru 2-0'a taşıdı. Guidetti'nin o alıştığımız hücum varyasyonlarını, Gözde'nin bloklarını, Naz'ın usta pasörlüğünü, Kimberley'nin mermi gibi smaçlarını nadiren görebildik. Kritik anlarda özellikle Milena'nın başarısız kullandığı servislerle ivmeyi tam bizim tarafa doğru çevirmişken rakibe kaptrıdık. Üçüncü sette ikinci teknik molaya 16-13'le önde girdi ev sahibi. Son anlarda 22-22'de eşitliği yakaladık. Ancak Pomi Casalmaggiore kalan sayılarda hata yapmadı ve 25-22'yle seti, 3-0'la da maçı kazanarak Şampiyonlar Ligi'nde kupayı kaldıran taraf oldu.

NE YAPSA OLMADI
VakıfBank final four takımları içinde zayıf halka olarak görünen rakibi Pomi önünde favoriydi. Fakat karşılaşmanın kırılma anlarında top İtalyan ekibini sevdi. Voleybolcularımız karşılaşma sonunda gözyaşlarına hakim olamadı. 

 

GÖRÜŞ- CAHİT EROĞUL

YAZIK OLDU

Montichiari'ye gelirken herkesin kafasında Türkiye'ye kupayla dönmek vardı.  Ne de olsa Final Four'un dört takımından ikisi bizdendi. Fenerbahçe-Vakıfbank maçından galip çıkan kupayı müzesine taşıyacaktı. Hele ki Vakıf'ın ilk maçta Fenerbahçe'yi çok net bir skorla 3-0 yenmesi "final de 3-0 olur" havasına sokmuştu bizimkileri. Ama onca gazeteci arasında tek endişeli ben miydim ki? Dinamo Kazan karşısında seyrettiğim Pomi kolay lokma değildi. Yere top düşürmüyorlar, müthiş savunma yapıyorlardı. Ama onların kolay galibiyetini de Gamova ve pasörlerinin yokluğuna bağlamışlardı. Ve acı gerçek finalde ortaya çıktı. Pomi seyircisinin de gürültü patırtısını arkasına alınca müthiş bir hava yakaladı. Basit top kayıpları, servis hataları ve Picinini'ye bir türlü önlem alamayışımız bize pahalıya patladı. Ne yapalım sağlık olsun. Vakıf aslında yenebileceği bir takıma kolay boyun eğdi. 
Yazık oldu...

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...