Cimbom duruşu! 1 puanı zor kurtardı...

Cimbom duruşu! 1 puanı zor kurtardı...

SPOR Haberleri

Mancini döneminde dış sahada sadece iki Kayseri takımını yenebilen Galatasaray, Antalya'da da öne geçtiği maçta 1 puanı zor kurtardı.

Yaşanan hakem hataları ve ardından ezeli rakip Fenerbahçe ile yaşanan internet savaşlarının gölgesinde Antalyaspor ile karşılaştı Galatasaray... Akdeniz ekibi alt sıralardan kurtulmak, G.Saray ise 1 gün önce 3 puan alan F.Bahçe ile puan farkının açılmaması için mutlak galibiyet parolası ile sahaya çıktı. Deplasman karnesi zayıf Cimbom için alınacak her galibiyet zirve adına önemli bir adım olacaktı. Mancini 3'lü defans inadından vazgeçmiş, gol yollarında Drogba-Burak-Sneijder ile galibiyeti arıyordu. 2'de Burak, 4'te de Sneijder'den beklenmeyecek kadar kötü vuruşlara 5'te Murat Duruer etkili vurarak cevap veriyor ama kalede Muslera var. 7'de Sneijder Telles'e çıkardı, Brezilyalı'dan şık bir çalım ve asist; Burak'tan nefis vuruş: 0-1. Günün başarılı ismi 13'te Murat Duruer, Muslera'yı geçemiyor. 20'deki hava mücadelesinde Sabri arkadan şarj edince Diarra yükselemedi, gözler hakemde, isyanlar penaltı için... 30'da Sneijder'in plasesini kaleci çıkardı. Atamayana atarlar. 32'de Tita Semih'in hatasını iyi değerlendirdi Burdisso ile cezasahasına daldı, vurdu Muslera çeldi ama top ağlara gitti: 1-1. G.Saray iyice geriye yaslandı. 44'te Murat'ın şutunu Muslera son anda çeldi. 45+1'de Diarra sol çaprazdan vurdu, Telles uzaklaştırmak isterken top Ceyhun'a çarptı gol oldu, ilk yarı bitti: 2-1. 48'de Vederson, 50'de Sneijder kaleyi yokladı. 60'da Mancini ilk hamlesini Ceyhun-Umut'la; ardından da sahada varlık gösteremeyen Drogba'nın yerine Veysel'i alarak yaptı. 78'de Telles ıskaladı. Mancini son 6 dakikada son bir hamleye daha girişerek Burdisso-Emre değişikliği yaptı. 84'te Umut vurdu, Hakan başarılı... 86'da Selçuk ortaladı, Umut uçarak kafa attı: 2-2. Deplasman fobisi devam ediyor, lider ile fark 6 puan. Bahadır ÇOKİŞLER



Mancini'ye göre sebep rakibi küçümsemek
G.Saray'ın teknik patronu Roberto Mancini, Antalya karşısında iki puanı kendi hatalarıyla kaybettiklerini belirterek, özellikle yedikleri ikinci gole inanmakta zorluk çektiğini söyledi. İtalyan çalıştırıcı, "İlk golü bulduktan sonra maçı koparmalıydık. İlk 25 dakika içinde 5 gol bulabilirdik" derken, "Kendi içimizde maçın kolay olduğu yönünde bir düşünceye kapıldık sanırım. Yediğimiz ikinci gol inanılmaz bir goldü, onların attığı değil bizim yediğimiz bir goldü" sözlerini kullandı. Dış sahada başarısız olduklarını kabul eden Mancini, "Deplasmanda daha iyi oynamalıyız. Evimizdeki performansımızı dış sahaya da yansıtmalıyız. Deplasman herkes için zor. Fenerbahçe ve Beşiktaş için de zor. Onlar da deplasmanda kaybettiler" şeklinde konuşurken, " Derbiyi düşünmek zorundayız. Güzel bir maç bizi bekliyor, Beşiktaş iyi takım, iyi oynuyor" vurgusunda bulundu.


Zirve yarışında deplasman kâbusu nbsp;

Şampiyonluk yarışında puan kaybına tahammülü olmayan Galatasaray, Antalyaspor karşısında beraberliği zor kurtarırken, dış saha kabusu yine peşini bırakmadı. Sarı-kırmızılılar deplasmanda oynadığı 10 karşılaşmada 18 puan yitirdi ve zirve yarışında büyük yara almış oldu. Galatasaray dış sahada Beşiktaş, Kayserispor ve Erciyesspor karşılaşmalarını kazanabildi. Sarı-kırmızılı takım Teknik Direktör Roberto Mancini yönetiminde ise 7 deplasmanda toplam 9 puan toplayıp tam 12 puan kaybetti. nbsp;Galatasaray dün Antalyaspor'u mağlup etseydi, İtalyan teknik adamla ilk kez Kayseri dışında 3 puana ulaşmış olacaktı. Cimbom, deplasmanda 16 gol atarken, 12 golü kalesinde gördü.


DROGBA OYUNDAN ALINMASINA BOZULDU

Geçen hafta cezası sebebiyle oynayamayan Didier Drogba, Antalyaspor önünde oldukça etkisiz gözüktü. Gol pozisyonuna giremeyen sarı-kırmızılı futbolcu, 65. dakikada yerini Veysel Sarı'ya bıraktı. Değişiklik kararını beğenmeyen Drogba çıkarken, hocası Mancini'nin eline isteksizce dokundu. Yıldız oyuncu, Tugay Kerimoğlu'yla ise tokalaşmadı bile. Maç sonrası Mancini olayı, nbsp;"Antrenörle tokalaşmaması normal. Futbolda gergin zamana denk gelebilirsiniz bazen" diyerek geçiştirdi. nbsp;



Hakeme mercek

Ali Kunak nbsp;(MHK Eski Genel Sekreteri)
Halis Özkahya'nın 3 hatası vardı!

M.Park Ant - G.Saray maçını yöneten Halis Özkahya'nın genel performansı vasattı. nbsp;İyi tarafı şuydu. Sakin yapısı ve iyi derecedeki ingilizcesiyle özellikle yabancı oyuncularla kurduğu iletişim müsabakayı kontrolü altına almasında en önemli faktör oldu.
Maçta 3 tane kritik hakem hatası oldu:
1) 2 nolu yardımcı hakem Cem Satman'ın M Park Antalyaspor'un attığı 2'inci golde kritik pozisyonu oynatması tartışmaya açık. Ofsayt olma ihtimali yüksek. nbsp;
nbsp;2) Özkahya gösterdiği sarı kartlarında haklıydı. Ancak 53.dakikada Melo'nun topla ilgisi hiç yoktu, direk rakibine girdi. Cezası kesinlikle sarı kart olmalıydı. Bu hakem adına eksi puan oldu. (Beşiktaş derbisinde cezalı olacaktı.)
3) Burak Yılmaz'ın rakibine karşı dirseğini kullanmasını da Halis Özkahya maalesef atladı.
***
Bu hafta 3 büyüklerin maçlarını yöneten hakemler neticeye tesir eden ciddi hatalar yaptı. MHK, acilen hakemleri toplamalı. Bir motivasyon ve değerlendirme semineri yapılmalı. nbsp;



Bir de bunlar var...


ANTALYA
gt; Tita'nın Süper Lig'de attığı 3 golün 2'si G.Saray'a. gt; nbsp;20.10.2013 tarihinden beri sahasında 3 puana hasret.


GALATASARAY
gt; Burak Yılmaz son 5 haftada 5 gole imza koydu. gt; Alex Telles Süper Lig'de 2. maçında ilk sarı kartını gördü.
nbsp; gt; Ceyhun Gülselam G.Saray formasıyla ilk golünü kendi kalesine attı. gt; Yeni transfer Burdisso ilk maçında sarı kartla tanıştı.



Aybaba: Kötü başladık
gt; Antalyaspor çalıştırıcısı Samet Aybaba, "Evimizde maçlara hep kötü başlıyoruz. Yine aynısı oldu. İkinci yarıda daha iyiydik. Oyuncularımı kutluyorum" derken derbi için de, "Yorum yapmak istemiyorum. Sadece keyifle ayaklarımı uzatıp onları izleyeceğim" demekle yetindi.



Bülent Tulun'a yumruk

gt; Taraftarın önceki gün istifaya çağırıp protesto ettiği G.Saray Yurtdışı Altyapı Koordinatörü Bülent Tulun'a Antalya dönüşü fiili saldırı gerçekleşti. Beraberlikle gergin olan G.Saray taraftarı, havaalanında Tulun'u görünce üzerine yürüdü, bir taraftar Tulun'a bağırıp yumruk attı. Olaylar araya girenler sayesinde engellendi.


Sabri'den Fener'e taş
gt; Sabri, "Yarış devam ediyor hiçbir şey bitmiş değil" derken, "Biz büyük takımız. Sahaya çıktığımızda rakibe saygı duyarak, bileğimizin hakkıyla kazanmak için elimizden geleni yaparız. Bunu bazılarına öğretemediğimiz için çok üzgünüz" diyerek F.Bahçe'nin dünkü açıklamasına gönderme yaptı.



TWITTER'DAN


Burak sana küfür yakışmadı yapmayın Allah aşkına tam maçı almayın ama küfür edip zedelemeyin Galatasaray'ı. @nagehn1905 nbsp;



Real Madrid'e 70 saniyede 2 gol atan Galatasaray'ı istiyorum. @ordinalfayda nbsp;



Canın sağolsun Ceyhun. Futbolun içinde var bunlar. Bir gol için oyuncumuza yüz çevirecek değiliz. @ahmett-66


SONUÇLAR
Ç.Rize-G.Antep5-1
Kayseri-G.Birliği1-0
K.Karabük-Trabzon2-2
Beşiktaş-Bursa1-0
Akhisar Bld.-Erciyes0-2
F.Bahçe-Kasımpaşa2-1
Torku Konya-Elazığ2-3
M Park Ant-G.Saray2-2
Eskişehir-Sivas2-2
AVRUPA LİGİ
20 ŞUBAT PERŞEMBE
20.00 nbsp;Juventus-Trabzon



22. HAFTA
21 ŞUBAT CUMA
20.00 Bursa-Ç.Rize
22 ŞUBAT CUMARTESİ
13.30 nbsp;.Antep-Akhisar Bld.
17.00 Erciyes-K.Karabük
19.00 G.Saray-Beşiktaş
23 ŞUBAT PAZAR
13.30 Kasımpaşa-Sivas
13.30 G.Birliği-Torku Konya
16.00 M Park Ant-Eskişehir
19.00 Trabzon-Kayseri
24 ŞUBAT PAZARTESİ
20.00 Elazığ-F.Bahçe

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...