Cimbom avcı değil av oldu

Düzenleyen: / Kaynak: Sabah
Cimbom avcı değil av oldu

SPOR Haberleri  / Sabah

4. yıldızı getiren 20. şampiyonluğa son dakikalarda attığı gollerle 12 puanlık katkı yapan Cimbom, bu sezon avcı değil av oldu ve 90+’larda 7 puan kaybetti

Çaykur Rizespor'a sezonun ilk yarısında 90+ dakikalarda teslim olan, önceki akşam da yine 90+3'te gelen golle galibiyeti kaçıran Galatasaray geçen sezon birçok maçta skoru son dakika bulduğu gollerle lehine çevirmişti. Anderlecht'e karşı uzatmada Chedjou'nun asistini Burak ağlara yollamış ve maç 1-1 bitmişti. Bu golün önemi Şampiyonlar Ligi serüveni bitince ortaya çıktı ve sarı-kırmızılılar 0 puanla Avrupa'ya vedadan kurtuldu. Ligde de tam 7 maçta son dakikalarda attığı gollerle ekstradan 12 puan toplayan Cimbom 4. yıldızı takan ilk takım oldu.

İKİ KULVARDA DA KAYIP
 Bu sezon ise son dakikalar Aslan'ın kabusu oldu. Astana'da Carole'nin kendi kalesine golü yüzünden Şampiyonlar Ligi'nde grup ikinciliği yarışına erken havlu atıldı. Rize'de 90.dakikaya 3-2 önde giren ancak sahadan 4-3'lük yenilgiyle ayrılan Galatasaray'da Hamza Hamzaoğlu dönemi sona erdi. Arena'daki Antalya ve Rize maçlarında da uzatmalarda yenen gollerle galibiyet kaçtı ve bu sezon ligde son dakikalarda eksi hanesine 7 puan yazıldı.

SINIFTA KALDI
Altyapıdan kendisini bir anda A takımın başında bulan Riekerink de Galatasaray'ın dertlerine derman olamadı

Bu sezon G.Saray'da görev alan 5'inci teknik adam olan Riekerink, Rizespor maçındaki taktik tercihleriyle eleştirilerin odağı oldu. İşte Riekerink'in hataları:
1- Koray Günter 2014'te geldiği Galatasaray'da sadece bir kere o da oyun içi zorunluluktan Bursaspor maçında sağ bekte oynadı.Tarık'ı kadro dışı bırakan, Linnes'i kulübede oturtan Riekerink, Koray'a 90 dakika sabretti.
 2- Podolski bu sezon ileri uçta tek forvet oynadığı maçlarda (Başakşehir ve Lazio) hiçbir varlık gösterememişti. 12 gol ve yaptığı 5 asisti sağ veya sol kanatta oynadığı maçlarda bulan Alman yıldız, Çaykur Rizespor maçında pas bile alamadı.
3- Donk ve Volkan'ı oyuna sokan Riekerink üçüncü ve son değişiklik hakkını kullanmadı. Olası bir oyuncu değişikliğinde hem oyun duracaktı hem de beraberlik için bastıran Çaykur Rizesporlu futbolcular soğuyacaktı.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: Sabah
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...