Çilek değil genç yetenek

Çilek değil genç yetenek

SPOR Haberleri

Yöneticilerle toplantı yapan Ünal Aysal, "Dövizin yükselmesi transfer bütçemizi kötü etkiledi. Yıldızlara değil, genç oyunculara yönelmeliyiz' dedi.

Futbol takımını her sene revize eden Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, resmi transfer sezonunun açılmasıyla kolları sıvadı. Aysal, yönetim kuruluyla yaptığı toplantıda 2013'ün son günlerinden itibaren yükselen dövizin, transferde kulübü olumsuz yönde etkileyeceğinin altını çizdi. Kadroya katılacak yeni isimlere yaş sınırı getiren sarı-kırmızılıların başkanı, Grasshopper'in 22 yaşındaki Boşnak oyuncusu İzet Hajrovic'i hatırlatarak, Avrupalı genç oyuncuların transferine önem verilmesini istedi. Geçtiğimiz sezon "Pasta tamam. Sırada çilek" var diyerek Dider Drogba ve Sneijder transferleriyle Türkiye'nin gündemine oturan Ünal Aysal böylece transfer stratejisini tamamen değiştirdiğini de ortaya koydu. Teknik Direktör Roberto Mancini'nin raporu doğrultusunda 4 oyuncuyla yolları ayırmayı planlayan Aysal, yerlerine alacağı genç oyuncularla zirvedeki Fenerbahçe'yi yakalamaya çalışacak. Bu arada Başkan Ünal Aysal, Galatasaray Dergisi'ne kulübün 2014 yılı hedeflerini dile getirdi. Sarı-kırmızılıların başkanı, "Futbol altyapımızda Türkiye'deki organizasyonumuzu baştan sona yenilerken, Avrupa ve özellikle Almanya'dan alt yapıda işbirliği konusunda gelen önemli teklifleri sonuçlandırma aşamasındayız. Bu konuda attığımız somut adımlar ve üzerinde çalıştığımız 5 yıllık plan ve yol haritamız yılın ilk aylarında camiamızla paylaşacağımız en büyük ve en önemli projemizdir. Burada hedefimiz sadece kendimiz için şampiyon oyuncular yetiştirmekle sınırlı değil, bunun çok ötesinde elit sporcu ithal eden bir ülkenin elit sporcu ihraç eden kurumu olmak. 2014 için bir diğer öncelikli penceremiz, camiamız içinde kırgınlıkları yok edecek, unutturacak, iç çekişmeleri bırakıp hepimizin tüm enerjisini Galatasaray'a vermemizi sağlayacak bir dostluk ortamının yeniden oluşturulması" ifadelerini kullandı. nbsp; gt; Bahadır ÇOKİŞLER/TÜRKİYE GAZETESİ


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...