Chelsea arayı açıyor! Mourinho, Anfield'ı bir kez daha yıktı

Chelsea arayı açıyor! Mourinho, Anfield'ı bir kez daha yıktı

SPOR Haberleri

Menajer Jose Mourinho'nun Chelsea'si, Anfield deplasmanından 2-1'lik galibiyetle ayrıldı ve hem liderliğini, hem puan farkını korudu.

İngiltere Premier Ligi'nin 11. haftasında Liverpool ile Chelsea karşı karşıya geldi. Anfield Road'da oynanan mücadeleyi konuk ekip Chelsea 2-1 kazandı. Chelsea'ye galibiyeti getiren golleri 14. dakikada Gary Cahill ve 69. dakikada Diego Costa attı. Liverpool'un tek golü 9. dakikada Türk asıllı yıldız Emre Can'dan geldi.
Chelsea bu sonuçla puanını 29'a yükselterek hem liderliğini hem puan farkını korudu. Liverpool ise 14 puanda kaldı ve zirveden uzaklaştı. Chelsea gelecek hafta sahasında West Bromwich Albion'ı ağırlayacak. liverpool ise Crystal Palace'a konuk olacak.
EMRE CAN İLK 11'DE
Liverpool maça kalede Mignolet, sağ bekte Glen Johnson, sol bekte Alberto Moreno, stoperde Lovren ve Skrtel, orta sahada Gerrard, Henderson ve Emre Can, ileride Sterling, Couinho ve Balotelli 11'iyle çıktı.
Chelsea menajeri Jose Mourinho ise kalede Courtois, sağ bekte Ivanovic, sol bekte Azpilicueta, stoperde Gary Cahill ve John Terry, orta sahada Ramires ve Matic, önlerinde Fabregas, ileride Hazard, Oscar ve forvette Diego Costa ile maça çıktı.
MAÇ ÇOK HIZLI BAŞLADI: 2 GOL!
Mücadeleye Liverpool, Emre Can'ın orta sahadaki istekli ve dikine oyunuyla daha dominant başladı. Diğer oyuncuların da tempolu ve enerjik başlamasıyla birlikte, ilk dakikalarda Chelsea'ye yarı sahayı geçirmediler.
Liverpool, Chelsea'yi sindirdiği ilk dakikaların semeresini 9. dakikada Emre Can'ın ceza sahası dışından attığı golle aldı. Golden sonra Chelsea, üzerindeki şaşkınlığı attı ve Liverpool kalesine gitmeye başladı. Üstüste kornerlerin ardından, ilk golden yalnızca 5 dakika sonra korner sonrası oluşan karambolde Gary Cahill topa vurdu, Mignolet topu çıkardı ancak gol çizgisi teknolojisinin de yardımıyla hakem Anthony Taylor, gol kararını verdi.
HAZARD İKİ KEZ POZİSYON BULDU
Skor 1-1'e geldikten sonra iki takım da daha tedbirli oynamaya başladı. Chelsea cephesi Hazard'ın dikine oyunu ve top taşımasıyla, Liverpool ise Balotelli'nin ön alanda top tutmasıyla hücum etmeye çalıştı.
İlk yarının kalan bölümünde, Chelsea Hazard ile iki pozisyonda gole çok yaklaştı ancak skoru değiştiremedi.
1-1 BİTECEK DERKEN DIEGO COSTA!
İkinci yarı, ilk yarıya oranla çok daha yavaş başladı. Cılız ataklar dışında, her iki takım da ikinci yarıya "Önce beraberlik" parolasıyla başlamış gibiydi.
Ancak, skorun durumuna itiraz eden tek isim, maçın başından beri Liverpool stoperleriyle adeta "güreşen" Diego Costa'ydı. İkinci yarının ilk dakikalarında Liverpool gole yaklaştı ama Courtois gole izin vermedi. Takımının orta sahada düşmeye başladığını gören Mourinho, Ramires'i oyundan alıp Willian'ı sahaya sürdü.
Maçın 1-1 biteceğinin düşünülmeye başladığı dakikalarda sahneye Diego Costa çıktı. Azpilicueta'nın kanattan getirdiği topu kaleci Mignolet çeldi ancak pozisyonu iyi takip eden Costa, sert bir voleyle 69. dakikada takımını öne geçirdi.
CHELSEA "OTOBÜSÜ" ÇEKTİ, BİTİRDİ!
Golden sonra Chelsea, otobüsü kalenin önüne park etti. Liverpool, sağlı sollu ataklarla gelmeye çalıştı ancak Chelsea oyunu iyi soğuttu. Dakikalar geçtikçe Liverpool'un baskısı da kırıldı ve Chelsea'nin istediği gibi rölanti bir oyun oynanmaya başladı.
Son düdük çaldığında, Jose Mourinho'nun takımı en zor deplasmanlarından birinden 3 puanla ayrılmış oldu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...