Chahechouhe yıldızları solladı

/ Kaynak: AA
Chahechouhe yıldızları solladı

SPOR Haberleri  / AA

Sivasspor'un Fransız oyuncusu Chahechouhe, Spor Toto Süper Lig'in ilk 10 haftasında attığı 8 golle, yıldız oyuncuları geride bırakmayı başardı.

Sivasspor'da ikinci sezonunu geçiren Fas asıllı Fransız orta saha oyuncusu Aatif Chahechouhe, Spor Toto Süper
Lig'in ilk 10 haftasında attığı 8 golle, Didier Drogba, Moussa Sow, Emmanuel Emenike, Pierre Webo, Hugo Almeida ve Burak Yılmaz gibi forvet oyuncularını nbsp;geride bırakmayı başardı. Kırmızı-beyazlıların, Bulgaristan'ın Chernomorets Burgas takımından geçen sezon kadrosuna kattığı ve 2012-2013 sezonunu lig ve kupada attığı 8 golle tamamlayan Chahechouhe, ikinci sezonunda da başarılı grafiğini sürdürdü. Chahechouhe, bu sezon ligin ilk 10 haftasındaki maçlarda rakip fileleri 8 kez havalandırma başarısı gösterdi. Orta sahada görev yapmasına rağmen attığı gollerle Sivasspor nbsp;taraftarının sevgisini kazanan Chahechouhe'yi 6 gollü Galatasaraylı Didier Drogba ve Kasımpaşalı Oscar Scarione takip ediyor. nbsp;Chahechouhe, bu performansıyla Galatasaraylı Didier Droga (6) ve Burak Yılmaz (4), Fenerbahçeli Moussa Sow (5), Emmanuel Emenike (4) ve Pierre Webo (4) ile Beşiktaşlı Hugo Almeida (5) gibi Süper Lig'in önemli gol ayaklarını geride bıraktı. Chahechouhe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Gol atıyorum ama önemli olan takımın kazanması. Gerçekten bu sene çok güzel futbol oynuyoruz, takım olarak çok iyiyiz. Ligde çok iyi işler yapacağımıza inanıyoruz" dedi.
- "Gol krallığı hedefi koymak istemiyorum"
Kırmızı-beyazlı ekipteki ilk sezonuna göre bu sezon daha fazla gol atmasının nedenini takım oyunundaki başarılarına bağlayan Chahechouhe, "Geçen nbsp;seneye göre bende çok şey değişmedi. Takım olarak bu sene çok iyiyiz, çok iyi oynuyoruz. Bana da gol atmak düşüyor. İnşallah, böyle devam eder" ifadesini nbsp;kullandı. Chahechouhe, gol krallığı için henüz erken olduğunu ve hedefinde gol krallığı olmadığını dile getirerek, şunları söyledi:"Ligde Drogba gibi çok önemli golcüler var. Her zaman elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Gol atmaya ve takımıma katkıda bulunmaya nbsp;çalışıyorum. Lig sonunda gol kralı olur muyum, olamaz mıyım bakarız. Gol krallığı hedefi koymak istemiyorum. Sonuçta takım için oynuyorum ve takımıma faydalı olmak istiyorum. Gol krallığını düşünürsem, beklentilerin altında kalabilirim. O yüzden gol krallığını düşünmek istemiyorum." Maçlarda gol atmasının ardından secdeye gitmesiyle ilgili Chahechouhe, "Sonuçta biz Müslüman insanlarız. Gol attığım için Allah'a dua ediyorum. Takım nbsp;olarak birlikte secdeye gidiyoruz. İnşallah, böyle devam eder, gol atarız ve herkes secdeye gider. Gol attıktan sonra Allah'a teşekkür etmek anlamında bu nbsp;hareketi yapıyorum" diye konuştu. Oynadığı futbolla uzun bir dönem Fenerbahçe forması giyen Brezilyalı Alex de Souza'ya benzetilmesinin hoş olduğunu aktaran Chahechouhe, Alex ile kendisini kıyaslamasının söz konusu olmadığını belirtti. Chahechouhe, Alex'in çok iyi ve büyük bir futbolcu olduğunu ifade
ederek, kendisinin de büyük futbolcu olmak için bir şeyler yapmaya çalıştığını, bunun için çok çalışması gerektiğini söyledi. Eşi ve kızının Sivas'ta kendisiyle birlikte olduğunu, bunun da başarısında önemli bir rol oynadığını vurgulayan Chahechouhe, "Onlar bana güç veriyor. Anneme, babama ve aileme çok bağlıyım. Ağabeylerime karşı çok saygım var. Onları onurlandırmak için elimden geleni yapmaya çalışıyorum" dedi.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...