Cevad Prekazi, 'Türk futbolu bizsiz olmaz'

Cevad Prekazi, 'Türk futbolu bizsiz olmaz'

SPOR Haberleri

Galatasaray'ın unutulmaz futbolcusu Prekazi, eski Yugoslavyalı futbolcu ve antrenörlerin Türk futboluna neler verdiğinin unutulmaması gerektiğini söyledi

OOFK Belgrad takımının futbol okulunda antrenörlük yapan Galatasaray'ın efsane oyuncusu Cevad Prekazi, "Eski Yugoslavyalı futbolcu ve antrenörlerin, Türk futboluna neler verdiğini unutmamak gerek. Türk futbolu, onların büyük katkılarıyla bugünlere ulaştı. Şimdiler de farklı farklı ülkelerden futbolcular geliyor ancak Türk futbolu, Yugoslavsız olmaz. Çünkü mentalite olarak eski Yugoslavya ve Türkiye aynı" dedi. Kariyerine son verdikten sonra profesyonel bir takımda antrenörlük yapmayı düşündüğü belirten Prekazi, "Daha sonra bu düşüncemden vazgeçtim. Çocuklarla çalışmak, onlara tecrübelerimi aktarmak bana zevk veriyor" dedi. Türk futbolunu ve yaşanan gelişmeleri yakından takip etmeye çalıştığını ifade eden Prekazi, "8" nbsp;numaranın bugünkü emanetçisi Selçuk İnan'dan da övgüyle bahsetti. Selçuk İnan'ı Trabzonspor'da forma giydiği dönemde ilk kez canlı izlediğini ve çok beğendiğini belirten Prekazi, "Bugün G.Saray gibi kocaman bir camianda forma giyiyor. Bu kadar ünlü futbolcu arasında kaptanlık yapmak ve aynı zamanda milli takımda oynamak büyük başarı" diye konuştu.G.Saray'ın dünyaca ünlü yıldız futbolcuların ardından dünyaca ünlü yıldız bir Teknik Direktör Roberto Mancini'nin göreve getirilmesi konusunu da değerlendiren efsane oyuncu, kulüplerin transfer politikalarında dönem dönem değişkenlikler gözlediğini söyledi.
Fatih Terim'in A Milli Takım'ın başına getirilmesi hakkında da görüşlerini açıklayan Prekazi, "Eğer Türkiye Dünya Kupası'na katılamazsa, bu bana göre çok kötü bir durum. Terim'in gelmesi her şeyi değiştirdi. Hem saha içinde hem de saha dışında, pozitif atmosferin yakalanmasında önemli bir rolü oldu. Demek ki; Türk futbolculara böyle bir antrenör gerekiyor" nbsp;ifadelerini kullandı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...