Cengiz'in zor günü!

Cengiz'in zor günü!

SPOR Haberleri

İbrasızlığı kabul etmeyen Galatasaray Başkanı, genel kurul ile mahkemelik olmuştu. Bugünkü toplantıda Ahmet Özdoğan, Hayri Kozak gibi isimler de sunuma hazırlanıyor. Seçim çağrıları tekrarlanacak…

Burhan Can Terzi

Galatasaray yönetimi bugün genel kuruldan sonraki ilk sınavını divan toplantısında verecek. 23 Mart’ta idari olarak ibra edilmeyen başkan Mustafa Cengiz ve yönetimi, ibrasızlığı kabul etmemiş mahkemeye başvurmuş ve karara tedbir aldırmıştı. Tüzüğe göre ibra edilmediği için genel kuruldan bir ay sonra seçim kararı alması gereken Cengiz yönetimi, karara tedbir koydurduğu için derin bir nefes almıştı. Şimdi dava yoluna gidecek sarı-kırmızılı yönetim, seçime ise kendi içlerinde yaptıkları istişare sonucu sonbaharda gitmeye karar vermişti. Fakat camianın bir bölümü genel kurulun iradesine uyulmasını ve bir an önce seçime gidilmesi gerektiğini düşünüyor. Bugün de nisan ayı olağan divan kurulu toplantısı gerçekleşecek ve Mustafa Cengiz ile kurmayları genel kuruldan sonra ilk defa divan üyelerinin karşısına geçecek.

Hamamcıoğlu yönetecek
Türk Telekom Stadı’nda bugün saat 13.30’da başlayacak Galatasaray Divan Toplantısının oldukça sert geçmesi bekleniyor. Yönetimin idari ibrasızlıktan sonra takındığı tavrı hoş bulmayanların sayısı oldukça fazla. Bugünkü toplantıda yönetimi ibra etmeyen isimlerden eski başkan adayı ve eski yönetici Ahmet Özdoğan bir sunum gerçekleştirecek. Öte yandan camianın en tecrübeli isimlerinden Hayri Kozak da kürsüye gelmeyi planlıyor. Divan Kurulu öncesi kulisler bir hayli hareketlenirken Başkan Mustafa Cengiz’e seçim çağrıları da tekrarlanacak. Camianın bir bölümü tarafından Cengiz’den sonraki başkan olarak görülen Divan Başkanı Eşref Hamamcıoğlı’nun söyleyecekleri de merakla bekleniyor.

Luyindama'ya 2 maç ceza
PFDK, Türkiye Kupası’nda oynanan Evkur Yeni Malatyaspor karşılaşmasında rakibine yaptığı sert faul sebebiyle direkt kırmızı kart gören Luyindama’ya iki maç ceza verdi. Yıldız futbolcu Fenerbahçe derbisinde forma giyemeyecek. Yeni Malatyaspor ile ligde oynanan maçta da Marcao dördüncü sarı kartını görüp cezalı duruma düşmüştü.

Japon geri döndü!
Galatasaray’da uzun süredir sakatlığı bulunan ve takımdan ayrı çalışan Yuto Nagatomo’dan müjde geldi. Japon futbolcu sonunda takımla çalışmalara başladı. Tecrübeli sol bek, Fenerbahçe derbisine hazırlanıyor. Teknik direktör Fatih Terim de daha önce Nagatomo özelinde planlarını derbiye göre yaptıklarını ifade etmişti.

Kozu Feghouli
Galatasaray’da teknik direktör Fatih Terim’in Fenerbahçe derbisinde en güvendiği isimlerin başında Sofiane Feghouli geliyor. Bu sezonun özellikle ikinci yarısında büyük çıkış yakalayan Cezayirli futbolcunun deplasman performansı dikkat çekiyor. Ligde yedi gol kaydeden Feghouli bu gollerin beşini deplasmanda kaydetti. Terim, tecrübeli kanat oyuncusunun şutlarından ve savunma arkasına yapacağı koşulardan çok ümitli.

“Dirar’a ceza verin!”
Fenerbahçe derbisi öncesinde Faslı oyuncu Dirar’ın Galatasaray ile ilgili küfürlü bir videosu ortaya çıktı. Felipe Melo’ya “retweet”ten ceza veren TFF’nin, bu video sonrasında nasıl bir yaklaşımda bulunacağını merak ediliyor. Sarı-kırmızılı taraftarlar, Dirar için TFF’nin en az üç maç ceza vermesini bekliyor.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...