Caner Erkin: İnter güçlü bir sol bek görecek

Düzenleyen:
Caner Erkin: İnter güçlü bir sol bek görecek

SPOR Haberleri

Inter takımına transfer olan Caner Erkin ilk basın toplantısında, "Kendime gerçekten çok güveniyorum ve yeteneklerimin farkındayım, İnter güçlü bir sol bek görecek" dedi.

Fenerbahçe'den bedelsiz bir şekilde İtalya'nın Inter takımına transfer olan Caner Erkin ilk basın toplantısını düzenledi. 3 yıllık bir kontratla Milano ekibine transfer olan ve geçen Cuma günü takımın kampına katılan Caner Erkin, buradaki hedeflerini anlattı. Bolzano vilayetine bağlı Brunico'daki kampta düzenlenen basın toplantısında ilk önce sözü Inter Sportif Direktörü Piero Ausilio aldı.

"CANER'İ TRANSFER ETMEYİ BAŞARDIK"

Ausilio, "Caner çok deneyimli bir oyuncu. Onu geçmişte de takip etmiştik, ancak transfer etmeyi bir türlü başaramamıştık. Bu yıl ise bunu başarabildik" dedi. Ausilio, fırsatı kaçırmadıklarını ve Caner'i transfer etmiş olmaktan dolayı mutlu olduklarını da ekledi.

"BURADA OLMAKTAN DOLAYI MUTLUYUM"

Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Caner, İnter için her şeyi yapacağını söyleyerek, "Inter çok büyük bir kulüp ve burada olmaktan mutluyum" diye konuştu.

27 yaşındaki oyuncu, Galatasaray'ın eski çalıştırıcısı ve kendisinin yeni hocası Roberto Mancini'yi nasıl etkilediğine ilişkin bir soruya, "Türkiye'de karşı karşıya mücadele ederken tanıştık. Onun oyuncuları bana ondan hep iyi bahsetti. Onunla çalışmak için sabırsızlanıyorum" diye karşılık verdi. Caner, Mancini'nin futbol karakterini ise, "Agresif ve her zaman kazanma isteği olan" diye tanımladı.

"INTER GÜÇLÜ BİR SOL BEK GÖRECEK"

Takıma hemen adapte olmak için elinden geleni yapacağını söyleyen Caner, "Kısa zamanda alışacağım. Takımda da İngilizce konuşan az kişi var. Hemen alışmak için şimdiden başladım İtalyanca öğrenmeye. Çok uzun süreceğini sanmıyorum adaptasyonumun" dedi.

Çok büyük bir kulübe geldiğinin farkında olduğunu dile getiren başarılı sol bek, "Kendime gerçekten çok güveniyorum ve yeteneklerimin farkındayım. Inter güçlü bir sol bek görecek. İnşallah uzun yıllar Inter'e katkı sağlayabilirim" diye açıklamalarını sürdürdü.

"İNTER'İ SEÇMEMİN SEBEBİ MANCİNİ'NİN BURADA OLUŞU"

Takım olarak her zaman en üstte olmak zorunda olduklarını söyleyen Caner, "Bunun için çalışacağız. Hiçbir takımla kendimizi kıyaslamamalıyız" dedi. Caner, kendisine başka teklifler de gelmesine rağmen neden Inter'i seçtiğine ilişkin ise, "İlk başta Inter büyük bir kulüp. Bu takımla daha önce de diyalogumuz olmuştu, ancak bu zamana nasipmiş. Tabii Mancini'nin de burada olması çok büyük bir etken" diye açıklamada bulundu.

"Ş. LİGİNE ÇIKABİLİRİZ"

Şampiyonlar Ligi hedefi olup olmadığı da sorulan Caner Erkin buna, "Tabii ki çıkabiliriz. Elimizden gelen her şeyi yapmalıyız. Bu kulüp orada oynamayı hak ediyor" diye yanıt verdi.

Caner, Milano ve İtalya ligi hakkında ne bildiğine dair ise, "Milano'ya ilk gelişim değil. Turist olarak da geldim. Inter'e karşı da oynadım ve şimdi formasını giyiyorum. Buraya çabuk alışacağımı umut ediyorum. Farklı yabancı diller de biliyorum, ama İtalyancayı da çabuk öğrenebileceğimi düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Caner, yeni takım arkadaşı Mauro Icardi'nin çok iyi bir golcü olduğunu ve paslarıyla onun daha çok gol atmasını sağlayacağını da ekledi.

TÜRKİYE'NİN EURO 2016 YOLCULUĞU

Türkiye'nin Euro 2016 yolculuğuna neden devam edemediği de sorulan Caner, "Aslında çok iyi bir takım. Çok fazla söyleyecek de bir şey yok, ama orada çok farklı bir atmosferde oynadık. Zorlu bir gruptaydık, başaramadık. Önümüzdeki turnuvalarda yer almaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Hakan Çalhanoğlu ve Oğuzhan Özyakup gibi diğer Türk oyunculara Inter'e gelmelerini tavsiye edip etmediği sorusu da yöneltilen Caner,

"Aslında bir tavsiye vermek istemiyorum. Milli takımımızda ve Türkiye'de çok kaliteli oyuncular var. İnşallah önümüzdeki yıllarda kulübümüz iletilişime geçerse onların da burada olmalarını isterim tabii ki" diye karşılık verdi.

NEDEN 18

Caner Erkin, 18 numaralı forma seçimini ise, "Normalde 88 giyiyordum. 8 de giymiştim. 1'in ise çok önemli bir anlamı var, ama onu şimdi söylemeyeyim. 8'de hep 8 benim için" diye açıkladı.

Inter'le 2. Avrupa deneyimi başlamış olan Caner Erkin, bu takımdaki 5'inci Türk oyuncu. Siyah-beyazlı ekibin formasını daha önce Emre Belözoğlu, Okan Buruk, Hakan Şükür ve Ümit Davala da giymişti.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...