Çalımbay: Belki daha farklı ayrılabilirdik...

Düzenleyen:
Çalımbay: Belki daha farklı ayrılabilirdik...

SPOR Haberleri

Spor Toto Süper Lig'de Gençlerbirliği'ni kendi evinde 1-0 yenen Antalyaspor'da Teknik Direktör Rıza Çalımbay, "İlk yarı istediğimiz olmadı ama ikinci yarı çok iyi şeyler yaptık ve çok pozisyona girdik. Son paslarımızda biraz dikkatli olsaydık bu maçtan belki de daha farklı bir şekilde ayrılabilirdik" dedi.

Çalımbay, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, son 2 haftada kritik karşılaşmalar oynadıklarını belirterek, hem Kayserispor hem de Gençlerbirliği müsabakalarından istedikleri sonuçla ayrıldıklarını söyledi.
Gençlerbirliği ile çekişmeli, güzel bir maç yaptıklarını anlatan Çalımbay, şunları kaydetti:
"İlk yarı istediğimiz olmadı ama ikinci yarı çok iyi şeyler yaptık ve çok pozisyona girdik. Son paslarımızda biraz dikkatli olsaydık bu maçtan belki de daha farklı bir şekilde ayrılabilirdik. Çekişmeli, mücadeleli, çok güzel bir maç oldu. Kazanmamız gerekiyordu. Konumumuz itibarıyla mutlaka çok iyi bir şekilde bitirmemiz gerekiyordu."
Çalımbay, göreve başladığı günden bu yana oyuncularının büyük özveriyle çalıştığını ve ellerinden gelen gayreti gösterdiğini aktardı.
Takımda çok iyi bir arkadaşlık ortamı olduğunu dile getiren Çalımbay, "İnşallah, bunu sonuna kadar devam ettiririz. Tabii ki bunun üstüne koyarak gitmemiz gerekiyor. Çünkü daha zor ve kritik maçlarımız var. Yaptığımız hatalarımız var. İnşallah bu arayı da (milli maç arası) çalışarak, çok iyi bir şekilde geçirip, hatalarımızı düzeltirsek, istediğimiz şeyleri daha iyi ve rahat bir şekilde yapacağız. Mücadele azmimizi, hırsımızı, arzumuzu kaybetmememiz gerekiyor." diye konuştu.

- Gençlerbirliği cephesi

Gençlerbirliği Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez, son 5-6 haftalık periyotta mücadeleye en iyi başladıkları maçlardan birini oynadıklarını belirterek, "İlk 45 dakikanın 40 dakikalık periyodunda gerçekten doğru işler yaptık. Bir deplasman takımının yapabileceği her şeyi yaptık." ifadelerini kullandı.
Üzülmez, karşılaşmada penaltı kaçırdıklarını, Serdar Gürler'in çok net bir pozisyonu ile Ante Kulusic'in direkten dönen bir topunun olduğunu anlattı.
İkinci yarıda rakiplerinin iyi bir oyun ortaya koyduğunu dile getiren Üzülmez, "Pozisyona girdiler. Dönen topları kazanıp hızlı hücuma çıkarak defansif anlamda sıkıntılar yaşadığımız bir gerçek. Ancak her şeye rağmen 90. dakikada Stancu'nun çok net bir pozisyonu vardı. Bu pozisyonu değerlendirebilseydik, buradan beraberlikle ayrılabilirdik." değerlendirmesinde bulundu.
Hücum varyasyonlarında bu sezon sıkıntılar yaşadıklarını, takımdaki kaliteyi artırmaları gerektiğini vurgulayan Üzülmez, şunları ifade etti:
"Gol anlamında gerek beceriksizlik gerekse son vuruşlardaki sıkıntı ve şanssızlıklar nedeniyle bu sene ofansif anlamda çok geride olduğumuzu söyleyebilirim. Takım defansında zaman zaman doğru işler yapıyoruz. Ancak özellikle ofansif anlamda atletik bir oyuncuya ihtiyacımız var. Bu bir gerçek. O tür oyuncuların aramızda olmaması nedeniyle kanat varyasyonlarında da sıkıntılar yaşıyoruz. Geçen sezon ile bu sezon arasındaki farka baktığımız zaman, çok önemli oyuncularımızın aramızdan ayrılması maalesef bizim hücum anlamında biraz daha geriye gitmemize sebep oldu."

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...