Buz gibi penaltıyı vermedi

Buz gibi penaltıyı vermedi

SPOR Haberleri

İsveçli hakemi Jonas Eriksson bu pozisyon sonrasında 'devam' diyerek buz gibi penaltıyı vermedi.

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde Çek Cumhuriyeti'ne Kadıköy'de yenilen A Milli Takım grubunda son sıraya demirlerken, 22 yılın en kötü istatistiğine imza attı. Karşılaşmanın 35. dakikasında Arda Turan, Vacha tarafından düşürüldü. Ancak maçın İsveçli hakemi Jonas Eriksson pozisyon sonrasında 'devam' diyerek buz gibi penaltıyı vermedi. Pozisyonun içerisindeki isim olan Arda Turan hakemin bu kararına uzun süre itiraz etti. Teknik Direktör Fatih Terim de kulübede çıldırdı.

Maçın detayları, İlk karşılaşmada deplasmanda İzlanda'ya 3-0 mağlup olan ay-yıldızlı takım dünkü Çek Cumhuriyeti mağlubiyetiyle ilk iki maçta sıfır çekti. Türkiye son olarak 1992 yılındaki Avrupa Şampiyonası eleme gruplarında iki karşılaşmada sahadan yenik ayrılmıştı. A Milli Takım 1996 Avrupa şampiyonası ile başlayan çıkış döneminde elemelere genelde iyi başlamış ilk 2 maçında en az bir kez kazanmıştı. Hatta ay-yıldızlılar, 2000, 2004, 2008 ve 2012 elemelerinde ilk 2 grup maçında da galip gelmişti.

Kadıköy'de kazanamıyoruz
Dünkü karşılaşma sonrasında A Milli Takım, Kadıköy Şükrü Saracoğlu'nda kazanamama geleneğini de sürdürdü. Ay-yıldızlılar, bu statta oynadığı 4 karşılaşmada 1 beraberlik 3 de mağlubiyet aldı. Romanya ve Hollanda'dan sonra Çek Cumhuriyeti'ne de galibiyet tattıran ay-yıldızlı takım, Macaristan ile berabere kalmıştı. Çek Cumhuriyeti maçının dikkat çeken diğer bir özelliği ise Beşiktaş'ta forma giyen Sivok oldu. Kadıköy'de geçen sene Hollanda ile oynanan mücadele de Galatasaray'da oynayan Wesley Sneijder topu ağlara yollamıştı.
Hüseyin Eroğul



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...