Büyüksün Çağla

Düzenleyen:
Büyüksün Çağla

SPOR Haberleri

WTA İstanbul Cup'ta rakibi Kovinic'i 2-1 mağlup eden milli tenisçi şampiyonluğa ulaştı. Bu Türk tenis tarihinde bir ilk

Çağla Büyükakçay Türk tenis tarihine adını altın harflerle yazdırdı!  TEB BNP Paribas İstanbul Cup Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nın tekler finalinde Karadağlı tenisçi Danka Kovinic'i 2-1 mağlup eden milli raket şampiyon oldu. WTA turnuvalarında ilk defa final oynayan Türk tenisçi olan Çağla, bir ilke daha imza atmış oldu. Maça, 5 numaralı seribaşı olan rakibi karşısında kötü başlayan ve çok fazla basit hata yapan Çağla, ilk sette 2 kez servis oyununu kırdırdı. Dünya sıralamasında 60. sırada yer alan Kovinic ise servis kırma avantajını iyi kullandı. Servis attığı 5 oyunun 4'ünü kazanan Karadağlı raket, ilk seti 6-3 alarak 1-0 öne geçti. Finale gelene kadar oynadığı maçlarda rakiplerine hiç set vermeyen Çağla, turnuvada ilk kez set kaybetti.
Taraftarın desteğini aldı
WTA sıralamasında 118 numara olan Çağla çok iyi oynadığı ikinci seti 6-2 kazanarak maçta durumu 1-1'e getirdi. Şampiyonun belirleneceği son sete Çağla, seyircinin de desteğini alarak yine çok iyi başladı. Etkili servis kullanan Çağla, 4. oyunda da rakibinin servisini kırdı ve 3-1'lik üstünlük yakaladı. Eline geçirdiği fırsatı tepmeyen milli tenisçimiz seti 6-3, 2 saat 23 dakika süren maçı da 2-1 kazanarak şampiyonluğa ulaştı. Daha önce Kovinic'le sadece bir kez karşılaşan ve 6-1/6-3'lük setlerle yenilen Çağla, rakibi karşısında rövanşı da almış oldu. Turnuvanın ikincisi Kovinic kupasını ve 21 bin 400 dolar para ödülünü TEB Genel Müdürü Leblebici, Garanti Koza Yönetim Kurulu Başkan Vekili Binark takdim etti. Kupa töreninden sonra şarkıcı Ajda Pekkan konser verdi.

‘ANNECİM BAŞARDIK’

TEB BNP Paribas İstanbul Cup'ta şampiyon olan Çağla Büyükakçay kupa seramonisinde duygusal anlar yaşadı. Hayalinin gerçek olduğunu dile getiren Büyükakçay, "Hayatımın en güzel günü. Tabi ki her oyuncu gibi, insan ilk WTA şampiyonluğunu evinde kazanmak ister. Ben gerçekten çok şanslıyım" dedi. Kupa töreninde konuşan Büyükakçay, "Hayatımda bulunan, bugün burada iyi performans sergilememi sağlayan, buralarda beni hayal eden ailem ve başta annecim" dedikten sonra, annesine dönerek, "Başardık" ifadelerini kullandı. Çağla'nın bu sözleri uzun süre alkışlandı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...