Bursaspor'u ezberleyen Slaven Bilic, taktiğini belirledi

Bursaspor'u ezberleyen Slaven Bilic, taktiğini belirledi

SPOR Haberleri

Bilic: "Önce rakibin etkili silahlarını susturacağız. Sıkı pres yapıp, son ana kadar savaşırsak 3 puanı alırız" diye konuştu

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Bursaspor maçı öncesi savunmaya özel uyarılarda bulundu. Hafta başından beri Timsah'ın maç kasetlerini izleyerek yardımcılarıyla birlikte analizler yapan Hırvat teknik adam, yeşil-beyazlıların hücum gücüne etkisiz hale getirmek için planını hazırladı. Bursaspor'un ligin en golcü takımı olduğunun altını çizen Slaven Bilic, futbolcularına özellikle Fernandao konusunda oyuncularının dikkatini çekti. Bursaspor'un Brezilyalı yıldızının her an skoru değiştirecek hamleler yapabileceğini belirten tecrübeli teknik adam, savunma oyuncularından dikkatli olmalarını istedi. 13 golle ligin en fazla gol atan futbolucusu olan Fernandao'nun ceza sahası çevresinde topla buluşturulmamasını isteyen Bilic, Bursaspor'un orta sahada pas dağıtımını yapan Josue ve Belluschi ikilisine boş alan bırakılmaması talimatını verdi. Hırvat çalıştırıcı son olarak siyah-beyazlılara, "Sıkı pres ve son ana kadar savaşırsak 3 puan bizim olur" ifadelerini kullandı.
Orman hesap sordu
Bu arada önceki gün siyah-beyazlı takımın antrenmanına takip eden Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, idmanın ardından Slaven Bilic'le görüştü. Takımın oyun performansının düştüğünü belirten Orman, bu durumdan duyduğu memnuniyetsizliği dile getirdi. Sezonun ilk yarısında oynanan futbolun herkes tarafından takdir edildiğini ancak son maçlarda yaşanan durgunluğun dikkat çektiğini söyleyen Orman'a Slaven Bilic'in "Oyun stratejimizde ve antrenmanlarımızda bir değişiklik yok. Ancak ligin en fazla maç yapan takımıyız. Bu durum beklediğimiz bir şeydi. Her şeyin önlemini aldık. İçiniz rahat olsun" dediği belirtildi.

GÖZLER DEMBA BA'DA
Bu sezon attığı gollerle Beşiktaş'ı sırtlayan ve kariyerinin en parlak dönemini yaşayan Demba Ba, Bursaspor karşılaşmasında da Slaven Bilic'in en büyük kozu olacak. Bursaspor maçını "Bir derbiden farksız" diye nitelendiren Hırvat teknik adam, Senegalli oyuncunun performansının skoru belirleyecek etkenlerden olduğunu söyledi. Bilic, ligde 11 golü bulunan Demba Ba'nın orta sahadan daha fazla beslenmesi için Gökhan Töre, Olcay Şahan ve Jose Sosa'dan üst seviyede bir oyun beklediğini belirtti. Öte yandan Senegal Milli Takımı'na çağrılmayan Demba Ba'ya Fransızların futbol efsaneleri arasında yer alan Papin'den destek geldi. "Giresse benim eski arkadaşım ama doğru olmayan kararlar aldı. Onun yerinde ben olsam Demba Ba'yı kadroya çağırırdım" diye konuştu. nbsp;
Hüseyin EROĞUL nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...