'Burak Yılmaz ile anlaşmıştık'

'Burak Yılmaz ile anlaşmıştık'

SPOR Haberleri

Lotito, '15 milyon euroya anlaştık. Sonra Burak'ın menajeri Ali Egesel, 2 milyon euro komisyon istedi. Bu bir gasptır' diyerek UEFA şikayet etti.

Lazio Başkanı Claudio Lotito, Burak Yılmaz transferin son anda gerçekleşmemesinden oyuncunun menajerini sorumlu tuttu. Transferin perde arkasını Corriere dello Sport gazetesine anlatan Lotito, şu ifadeleri kullandı: "Burak Yılmaz'ı ben aramadım, bana önerildi. Şartlarımı sundum. Oyuncuya 2,5 milyon euro net maaş ve artı bonuslar önerdim. Daha sonra Bülent Tulun'la görüştük. Türkiye Büyükelçisi (Hakkı Akil) de geldi ve bana, 'Hadi 15 milyon euro ver' dedi. Biz de Kozak'ı bu alışverişin içine dahil etmeye çalıştık."
UEFA VE FIFA HAREKETE GEÇMELİ
"Galatasaray Başkanıyla da konuştuk. 13 milyon nakit ve 2 milyon euro bonuslar üzerinde anlaştık. Hepimiz, her konuda hemfikirdik. Sonra Ali Egesel'den (Burak Yılmaz'ın menajeri) bir mail geldi. Oyuncunun maaşının yıllık 2,8 milyon euro net olmasını önerdi. Toplam 5 yıllık bir anlaşmanın brütünün yüzde 10'unu yani 2 milyon euro komisyon istedi. Bu hiç iyi olmadı. Bu bir gasptır. Bu konuda UEFA Başkanı Michel Platini ile de görüştüm. UEFA ve FIFA da harekete geçmeli. Menajer Egesel bir suç duyurusu alacak."
SOYUNMA ODASINDA PROBLEM VAR
Transfere aracı olan Valerio Antonini ise, "G.Saray, soyunma odasında yaşanan problemlerden dolayı Burak'ı satmak istiyordu. Terim de sadece bir forvetle çalışmayı tercih ediyordu" diyerek olaya başka bir boyut kazandırdı. Antonini, Burak'ın da Lazio'ya gelmek için çok istekli olduğunu, transferi menajerinin tıkadığını dile getirdi. Ali Egesel, 2 milyon euro istediği iddialarını doğrularken, "Lazio, G.Saray'la anlaşmaya vardı. Ancak Burak'ın şartları konusunda mutabakat sağlanmadı. Menajerlik ücretini bahane ettiler" dedi.
ÖLÜM TEHDİTLERİ ALDILAR
Burak'ın transferinin gerçekleşmemesi Laziolu taraftarların öfkesine sebep oldu. Başkan Lotito ve Sportif Direktör Igli Tare'ye gelen elektronik postalardan bazılarının tepki boyutunu da geçerek ölüm tehditleri içerdiği de ifade edildi. Igli Tare, Lazio Style Radio'ya yaptığı açıklamada, "Taraftarların Burak konusunda hayal kırıklığına uğramalarını anlıyorum. Fakat onu almak için elimizden geleni yaptık. Kolay değildi. Oyuncunun menajerinin taleplerini kabul etmemiz mümkün değildi" sözlerini kullandı. Murad TAMER
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...