Bülent Korkmaz, "Çocuklar sokakta oynamazsa futbolcu çıkmaz"

/ Kaynak: AA
Bülent Korkmaz, "Çocuklar sokakta oynamazsa futbolcu çıkmaz"

SPOR Haberleri  / AA

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, Avrupa'da köylerde bile az 3 tane futbol sahası olduğunu belirterek, "Bizde şehirlerde her taraf bina.

Korkmaz, Mersin Üniversitesi (MEÜ) Dans ve Cimnastik Topluluğu  tarafından Uğur Oral Kültür Merkezi'nde düzenlenen panelde, takımı hakkında bilgi  verdikten sonra öğrencilerin sorularını cevapladı. 
 
Bir öğrencinin "Son zamanlarda altyapıdan neden yeteri kadar Türk  futbolcu çıkmıyor?" şeklindeki sorusu üzerine Korkmaz, özellikle çalıştırdığı  takımlarda altyapılardan oyuncu bulmaya özen gösterdiğini söyledi. 
 
İki çocuğu olduğunu ve onların sokak oyununu bilmeden büyüdüğünü  anlatan Korkmaz, şöyle konuştu: 
 
"Bizim çocukluğumuz sokak oyunlarıyla, sokak futboluyla geçti.  Sabahtan akşama kadar tepinirdik ama şimdiki çocuklarda internet ortamı var. Biz  temeli o zaman oluşturuyorduk. Atletizm bu işin temelidir. Avrupa'ya gidin,  köylerde en az 3 tane futbol sahası var. Bizde şehirlerde her taraf bina. Oyun  alanları olmadığı sürece, o çocuklar sokak oyunları oynamadığı sürece futbolcu da  çıkmaz, başka bir sporcu da çıkmaz. Bu temelin oluşturulması lazım." 
 
Bir öğrencinin futbolculuk kariyerini hatırlatması üzerine Korkmaz,  "Futbolculuk kariyerim gerçekten müthişti ama teknik direktörlük kariyerim  futbolculuk kariyerim kadar değil. Ona ulaşmaya çalışıyorum" ifadesini kullandı. 
 
Hangi branş olursa olsun yapılan sporun çok sevilmesi gerektiğini  anlatan Korkmaz, şöyle devam etti: 
 
"Yaptığınız sporu severseniz hayatınızı ona göre programlarsınız.  Çalışmayı hedef olarak görürseniz illa ki bir yerlerde bir takımda başarılı  olursunuz. Dolayısıyla beni futbolculuk yönümde farklı kılan profesyonelliğim  gösterilmişti. Saat 22.00'de yatan, sabah erken kalkan, yediğine içtiğine dikkat  eden ayrıcalıklı oyuncu olarak görülüyordum ki bu normalde profesyonel  oyuncuların yapması gereken bir şey. Ben farklı bir şey yapmadım. Hangi yaşta  olursa olayım hep öğrenmişim ve araştırmışımdır. Yapmanız gereken çok çalışmak  doğru biçimde çalışmak." 
 
Panele, Mersin İdmanyurdu'nun oyuncusu Nurullah Kaya, Mersin Amatör  Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mithat Ertaş ve çok sayıda öğrenci katıldı. 

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...