Bruma, Türkiye'nin en pahalı genç futbolcusu olacak

Bruma, Türkiye'nin en pahalı genç futbolcusu olacak

SPOR Haberleri

Galatasaray'da Bruma'nın transferin gerçekleşmesi durumunda, Türkiye için de bir ilk olmaya hazırlanıyor.

Galatasaray'ın uzun süredir peşinde olduğu ve artık transferinde sona geldiği Sporting Lizbon'un genç oyuncusu Bruma, Portekiz kulübünün tarihine de geçmeye hazırlanıyor. KAP'a görüşmelere başlandığını bildiren Galatasaray, Bruma için Sporting'e 12 milyon euro ödeme yapacak.
SON 10 YILIN EN PAHALI 3. İSMİ
Bu transferin noktalanması ile Bruma Sporting tarihinin son 10 yılda en çok bonservis bedeli ödenen 3. oyuncusu, kulüp tarihinin de ilk günden bu yana en çok bonservis bedeli ödenen 4. oyuncusu olacak.
Sporting Lizbon tarihinin en çok bonservis bedeli ödenen oyuncusu 2007/2008 sezonunda 25.5 milyon euro ile Manchester United'a giden Nani olurken, ikinci sırayı 2003/2004 sezonunda yine Manchester United'a 17.5 milyon euroya giden Cristiano Ronaldo alıyor. 2001 yılında Deportivo'ya 12.7 milyon euroya giden Aldo Duscher'in ardından Galatasaray'a transferi beklenen Bruma ise 12. milyon euro ile 4. sırada yer alıyor.
18 YAŞINDA TEK RAKİBİ RONALDO
Bruma aynı zamanda, Cristiano Ronaldo ile birlikte Sporting'in 18 yaşında sattığı en pahalı isim olacak. Ronaldo da takımdan ayrıldığı o dönem Bruma gibi henüz 18 yaşındaydı. İki yıldız Portekiz Ligi'nde de 20 yaşının altında kendisine en çok bonservis bedeli ödnenen isimler arasında ilk iki sırada yer alıyor.
TÜRKİYE'NİN EN PAHALI GENCİ OLACAK
Bruma transferin gerçekleşmesi durumunda, Türkiye için de bir ilk olmaya hazırlanıyor. Bugüne kadar Türkiye'den hiçbir takım 20 yaşın altındaki bir isim için 12 milyon euroluk bir bonservis bedeli ödemedi. Süper Lig'in en pahalı genç oyuncu transferi 1998/1999 sezonunda o dönem 21 yaşında olan Ayhan Akman'ın Gaziantepspor'dan Beşiktaş'a transferiyle yapıldı. O dönem siyah-beyazlı ekip Ayhan için 6.5 milyon euro ödeme yapmıştı. (sporx)


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...