Bruma tamam Erkan Zengin ocak'ta

Bruma tamam Erkan Zengin ocak'ta

SPOR Haberleri

Portekizli yıldızın transferini bitiren ve imza için İstanbul'a davet eden Galatasaray, Eskişehirsporlu Erkan ve Bursasporlu Serdar Aziz ocak ayına kaldı.

…Ve Galatasaray Bruma transferinde mutlu sona ulaştı. Sarı-kırmızılılar, aylardır peşinden koştuğu 18 yaşındaki Portekiz'in genç yeteneğini renklerine bağladı. Sporting Lizbon'la 12 milyon euro bonservis bedeli karşılığında anlaşma sağlayan Cimbom, oyuncuyu imza için İstanbul'a davet etti. Dün akşam İstanbul'da olması beklenen Galatarasay'ın Sporting Lizbon'dan transfer ettiği Bruma sabah 07.45' te özel bir uçakla Atatürk Havalimanı'na giriş yaptı. Bruma havaalanı çıkışında basın mensuplarına Galatasaray formasıyla poz verdikten sonra ayrıldı. Bruma, bugün sağlık kontrolünün ardından kendisini 5 yıllığına sarı-kırmızılı renklere bağlayacak olan resmi sözleşmeye imza koyacak. G.Saray'ın Bruma transferi Portekiz gazetelerinin manşetlerini de süsledi. Haberlerde Bruma için 12 milyon euro alacak olan Sporting Lizbon'un, Liverpool'a sattığı Tiago Ilori'den de 8 milyon euroyu kasasına koyacağı belirtildi.
ESKİŞEHİR ÇOK UÇTU
Transferin bitmesine sayılı günler kala atağa kalkan G.Saray, takımdaki yerli oyuncu kalitesini yükseltmek adına Eskişehirspor'un başarılı sol kanat oyuncusu Erkan Zengin ve Bursaspor'un stoperi Serdar Aziz'e de talip oldu. Fatih Terim'in çok beğendiği Erkan için, Eskişehirspor'a Yekta artı 3 milyon euro teklifinde bulunuldu. Ancak Eskişehirspor Erkan'ın bonservisine 10 milyon euro isteyince pazarlıklar başlamadan bitti. Serdar Aziz için bir defa daha Bursaspor'un kapısını çalan sarı-kırmızılı yönetim, yine olumsuz cevap aldı. Bursaspor yönetimi, kadrolarında Serdar, Civelli ve İbrahim dışında başka stoperin olmadığını belirterek, Serdar Aziz'i satamayacaklarını G.Saray'a bildirdi. Şampiyonlar Ligi listesini UEFA'ya bildiren yönetim, ocak ayına kadar transferi kapattı. Murad TAMER


BRUMA KİMDİR?
gt; Tam Adı: Armindo Tue Na Bangna
gt; Doğum Tarihi: 24 Ekim 1994
gt; Doğum Yeri: Gine-Bissau Cumhuriyeti
gt; Boy / Kilo: 1.73 / 70



KARİYERİ:
SEZONMAÇGOL
2012-13131
U20 Dünya Kupası45



1.3 MiLYON EURO ALACAK
gt; Bruma transferinin maliyetleri de ortaya çıkmaya başladı. G.Saray Sporting Lizbon'a 10 milyon euro + 2 milyon euro bonus bonservis bedeli ödeyecek. Bruma'nın bir başka takıma transfer olması halinde de Sporting'e pay ödenecek. Portekizli genç oyuncu ilk yıl için 1.3 milyon euro ücret alacak. Her yıl garanti parası 100 bin euro artacak. Bruma'nın 5. yılında G.Saray'dan alacağı rakam 1.8 milyon euroya çıkacak. Genç oyuncu maç başına 10 bin euro kazanacak.



TEK RAKİBİ RONALDO
Sporting Lizbon'a 12 milyon euro kazandıran Bruma, Portekiz kulübünün en çok bonservis bedeli ödenen dördüncü oyuncusu oldu. Portekiz kulübü, daha önce 2007-08'de Nani'den 25.5 milyon euro, 2003-04'te Cristiano Ronaldo'dan 17.5 milyon euro ve 2000-01'de Aldo Ducher'den 12.7 milyon euro kazanmıştı. Bruma aynı zamanda, Cristiano Ronaldo ile birlikte Sporting'in 18 yaşında sattığı en pahalı isim oldu. Portekizli genç yetenek, Türkiye'de 20 yaşın altındaki bir oyuncu için ödenen en yüksek bonservis ücreti rekoruna da sahip oldu.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...