Bronzu gördü ve aldı

Bronzu gördü ve aldı

SPOR Haberleri

Milli güreşçi Yakup Gör Avrupa Şampiyonası'nda ülkemize bronz madalya kazandırdı.

Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 70 kilo serbestte Yakup Gör yüzümüzü güldürdü. Macar Istvan Zsombor Gulyas'ı nbsp;5-0 yenen milli güreşçimiz bronz madalyanın sahibi oldu. Gör'ün bu başarısıyla Türkiye toplamda 1 altın, 2 gümüş ve 2 bronz madalyaya ulaşarak Avrupa 3'üncüsü oldu. Öte yandan dün vefat eden Dünya ve Olimpiyat şampiyonu milli güreşçi İsmet Atlı için şampiyonanın yapıldığı salonda saygı duruşunda bulunuldu. Şampiyonada diğer sporcularımız ise dünkü karşılaşmalarda başarılı olamadı. 86 kiloda Fırat Binici ikinci turda Azeri Gamzat Osmanov'a 10-0 mağlup olarak turnuvaya nbsp;veda etti. Kadınlar 63 kiloda Buse Tosun ise çeyrek finalde Letonyalı Anastasija Grigorjeva'ya kaybetti. Rakibi finale yükselen Tosun, repesaj karşılaşmasında Çek Adela Hanzlickova'ya tuşla yenilerek elendi. 75 kilodaki sporcumuz Yasemin Adar da repesaj maçında Macar Zsanett Nemeth'e tuş oldu. Şampiyona bugün grekoromen stil müsabakalarıyla devam edecek. 55 kiloda Rahman Bilici, 66 kiloda Atakan Yüksel, 98 kiloda Cenk İldem ve 130 kiloda Rıza Kayaalp mindere çıkacak. nbsp;

Avrupa 3'üncüsü olduk!
Helsinki'de yapılan Avrupa Güreş Şampiyonası'nda serbest kategori müsabakaları tamamlandı. Erkeklerde Rusya 3 altın ve 3 bronz ile Avrupa Şampiyonu, Azerbaycan 2 altın ve 2 gümüş ile ikinci, Türkiye 1 altın, 1 gümüş ve 2 bronz ile Avrupa üçüncüsü oldu.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...