Bronzlaştık

Bronzlaştık

SPOR Haberleri

Güreşte serbest stilde Taha Akgül, karate erkekler katada Ali Sofuoğlu ve karate kadınlar kumitede Merve Çoban ile kürsüye çıktık. Toplamda madalya sayımız 10’a yükseldi.

Bravo bizim çocuklar! Tokyo Olimpiyat Oyunlarında sona gelinirken dün üç madalya birden aldık. Güreşte serbest stilde 125 kiloda madalya umudumuz (altın bekliyorduk) Taha Akgül, önceki gün final şansını kaybetmiş dün sabah da bronz mücadelesi hakkı kazanmıştı. 2016 Rio’nun altın ismi Taha, Moğol rakibi Lkhagvagerel Munkhtur'u 5-0 mağlup ederek bronz madalya kazandı. Kariyerinde birçok şampiyonluğu bulunan Akgül, olimpiyatlarda ikinci defa madalya aldı. Bu güreşteki üçüncü kürsümüz oldu.

Karatede üçledik
Ve devamında karatede iki defa güldük. Erkekler katada millî sporcumuz Ali Sofuoğlu, bronz madalya mücadelesinde Güney Kore'den Heejun Park'la karşılaştı. Ali, hakemlerden 27,26 puan alarak bronz madalyanın sahibi oldu. Park ise 26,14 puanda kaldı ve olimpiyatı 5. tamamladı. Karatede kadınlar komitede 61 kiloda Merve Çoban, yarı finalde Sırp Jovana Prekovic'le karşılaştı. Rakibine 2-0 kaybeden Merve, final şansını kaybetti ve olimpiyatı üçüncü sırada tamamladı. Ve karatede toplam madalyamız üçe çıktı.

ALİ SOFUOĞLU:
Olağanüstü

“Türk spor tarihinin olimpiyatlardaki 100. madalyasını almak olağanüstü bir mutluluk oldu benim için. Hayalim karatenin yer alacağı bir sonraki olimpiyatta yer alıp bu sefer altın madalya kazanmak. Umarım bunu başarırım.”

MERVE ÇOBAN:
Sevinemiyorum

∂ “Yapmak istediklerimi yapamadım. Amacım tabii ki altın madalya almaktı. Finale çıkamadığım için aşırı üzgünüm. Üzüntüm, bronz madalya kazanmanın sevincinden daha ağır. Daha önce defalarca yendiğim bir sporcuya kaybettim."

56 cm ile kaçırdık
Sen ağlama Eda!
∂ Tokyo’da cirit atma finalinde Eda Tuğsuz finalde sahne aldı. İlk olimpiyatını yaşayan millî sporcumuz 64 metrelik derece yaptı ve dördüncü oldu. Üçüncü Avustralyalı sporcunun derecesi ise 64.56’ydı. Eda “Bir yanım mutlu bir yanım buruk. Ama 2024’te o madalyayı alacağım” diyerek gözyaşlarını tutamadı. Modern pentatlonda da İlke Özyüksel oyunları 5’inci bitirdi. Teşekkürler Tuğsuz ve Özyüksel.


Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...