Bomba patladı, Fenerbahçe'ye 2+1, Beşiktaş'a 1 yıl men

Bomba patladı, Fenerbahçe'ye 2+1, Beşiktaş'a 1 yıl men

SPOR Haberleri

TFF, 'Şike sahaya yansımadı' kararı vermişken UEFA tam aksi kanaate vardı İki kulübümüz de itiraz haklarını kullanacak. Önce Tahkim'e olmazsa CAS'a gidecek.

Günlerdir beklenen karar nihayet dün akşam UEFA tarafından açıklandı ve Fenerbahçe2+1, Beşiktaş ise 1 yıl süreyle Avrupa kupalarından men edildi. Her iki kulübümüzün de 1 hafta içinde önce Tahkim'e; sonuç alamaz ise CAS'a itiraz başvuru hakkı bulunuyor. Tahkim veya CAS'tan olumlu bir sonuç alınamaz ise F.Bahçe 2 yıl Avrupa kupalarına katılamayacak. Sarı-lacivertli kulübün 5 yıl içinde benzer bir suça karışması durumunda +1 yıl daha Avrupa'dan men cezası işleme konulacak. UEFA Disiplin Kurulu Başkan Aziz Yıldırım ve yöneticiler için ise müfettişten ek rapor talep etti.
KARTAL BU SEZON DA YOK
Geçtiğimiz sezon finansal sebeplerden dolayı Avrupa Ligi'nden men edilen Beşiktaş'a da 1 yıl men cezası geldi. Disiplin Kurulu, Beşiktaş'ın cezasına erteleme yönünde bir karar vermezken, Tayfur Havutçu ve Serdal Adalı'yla ilgili kesin kararların alınabilmesi için müfettişten ek rapor istedi. Bu rapor sonucunda bu iki ismin de durumu netleşmiş olacak. Konuyu KAP'a bir yazıyla bildiren Beşiktaş Kulübü, "UEFA 54. Maddesi uyarınca bu karara itiraz yolu açıktır. Şirketimiz UEFA Disiplin Kurulu'nun bu kararına, 3 gün içerisinde itiraz etme hakkına sahip olup, bu hakkını kullanacaktır" denildi.
AKLA TAKILAN SORULAR?
Bu karar ilk bakışta ifade ettiğinden daha derin anlamlar da taşıyor. Bundan sonraki sürec bir çok soru işaretleriyle doldu. UEFA, TFF'nin şike ile ilgili verdiği kararların yanlış olduğunu ifade etmiş oldu. UEFA, Türkiye Futbol Federasyonu'ndan kararlarını gözden geçirmesini isteyebilecek. UEFA, 24 Mayıs'taki toplantısında bu yönde karar almış; şikede zaman aşımını kaldırmış ve yerel federasyonların cezasından tatmin olmaması durumunda disiplin kurullarının devreye girmesi yönünde karar almıştı. UEFA'nın TFF'den ceza alan takımlar için küme düşme veya puan silme cezası isteyecek mi? 2011-12 sezonu şampiyonu Trabzonspor olarak mı tescil edilecek? Konu Milli Takım'a 5 yıl ceza verilmesi boyutuna gelecek mi gibi sorular ilk akla gelenler.
YILDIRIM'A ÇİFTE ŞOK
F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım dün şok üstüne şok yaşadı. Başkan, UEFA şokunu yaşamadan saatler önce Türkiye içinde çok kötü bir haber aldı. 5. Asliye Hukuk Mahkemesi, F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile Şekip Mosturoğlu ve İlhan Ekşioğlu'nun yöneticiliklerine temyiz yolu açık olmak üzere tedbir kararı koydu. F.Bahçe Kongre Üyesi Recep Özcan açtığı dava sonucunda bu kararın alındığını söyleyerek, "Fiilen bunların yöneticiliği bitmiştir. F.Bahçe'nin önünü açtım. F.Bahçe 45 gün içinde seçime gitmek zorunda" dedi. nbsp;
Fikret Orman şaşırdı!
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, UEFA'nın vermiş olduğu kararı şaşırtıcı bulduğunu söyleyerek, "Tayfur Havutçu ve Serdal Adalı ile ilgili ek savunma istenirken, tüzel kişiliğe ceza verilmesi şaşırtıcı. Yanlış hesabın Bağdat'tan döneceğini düşünüyorum" sözlerini kullandı.
Trabzonspor üzüldü!
Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, UEFA'nın kararına iki güzide kulüp adına üzüldüklerini söyleyerek, " Bundan sonraki süreci hep birlikte yakından takip edeceğiz. Türkiye'deki şampiyonun Trabzonspor olduğunu herkes biliyor" şeklinde konuştu.
Steaua Bükreş paçayı yırttı!
UEFA Romanya kulübü Steau Bükreş'e ceza vermedi. Steaua Bükreş'te başkan Gigi Becali'nin, Romanya Ligi'nde 2007-08 sezonunda oynanan Universitatea Cluj-CFR Cluj maçının sonucuna etki ettiği video görüntüleriyle kanıtlanmıştı. Bu karar çifte standart olarak değerlendirildi.
Günal: Karar nbsp;nihai değil
Ankara Üni. Hukuk Fak. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nadi Günal, UEFA'nın verdiği cezayı değerlendirdi. Günal, "Bu karar nihai değil. Tahkim ve CAS süreci var. Avrupa Kupaları'na katılmadan önce kulüplerin vermesi gereken bir taahhütname var. Beşiktaş hakkında İstanbul BŞB maçı ile ilgili birçok rapor var ancak ceza verilmesi halinde bu karardan dolayı değil, UEFA Kupaları'na verilen taahhütnameden dolayı olacaktır" dedi.
Bursaspor nbsp;Devler Ligi'ne
Karar değişmez ise Avrupa'ya giden takımlarımız değişecek. Ülkemizi F.Bahçe yerine Şampiyonlar Ligi'nde Bursaspor temsil edecek. UEFA'ya ise Kayserispor ve Kasımpaşa katılacak. Bursa bir ön eleme ve geçerse play-off oynayacak. Kasımpaşa 3. turdan, Kayseri ise play-off'tan UEFA'ya dahil olmaya çalışacak. Bilindiği gibi Trabzonspor da kupa finalisti olarak UEFA'ya gidiyor.









UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...