Boğalar nefes nefese

Düzenleyen:
Boğalar nefes nefese

SPOR Haberleri

İspanya'da Barcelona, Atletico ve Real Madrid'in girdiği “atbaşı” yarışın sonucu merakla bekleniyor

La Liga son yıllarda böyle kapışma görmedi. Barcelona, Atletico Madrid ve Real Madrid bitime 3 maç kala şampiyonluk yolunda nefes nefese bir mücadeleye girdi. Barça ve Atletico 82'şer puanda, Real Madrid ise 81'le rakiplerinin ensesinde. Kim takılırsa büyük yara alacak, telafisi büyük ihtimalle mümkün olmayacak. Yarışın atbaşı gitmesinin en önemli sebebi ise Barcelona'nın üst üste yaşadığı puan kayıpları oldu. Daha 5 hafta önce 10 puan farkla 'oley' çekmeye başlayan Katalanlar 3 maçta 1 puan alınca neye uğradığını şaşırdı. 
 Atletico'nun evinde 2 maçı var
 Kalan maçlara bakıldığında Atletico Madrid'in 1 deplasmanı olması dikkati çekiyor. Atletico'nun bu sezon sahasında Barcelona, Real Madrid, Sevilla ve Villarreal gibi güçlü takımlar dışında puan kaybetmemesi de önemli bir ayrıntı. Deplasmandaki Levante maçı ise çok kritik. Eğer Levante bir sonraki maçta kümede kalma iddiasını sürdürürse Atletico'nun işi hiç de kolay olmayacak. 
 Barça'yı bekleyen tehlike
 Lider Barcelona'yı son hafta deplasmandaki Granada maçı tedirgin ediyor. Şampiyonluk yarışında 1 puan geride olan ve rakiplerinin puan kaybetmesini bekleyen Real Madrid ise son 3 maçın 2'sinde deplasmana çıkacak olmasına rağmen ligde hiç bir iddiası kalmayan takımlarla mücadele edecek. 

Boğalar nefes nefese
GÜNÜN PROGRAMI
17:00 Sociedad-Real Madrid
19:15 Atl.Madrid-Vallecano    
21:30 Real Betis-Barcelona

PUANLAR EŞİTLENİRSE NE OLACAK?
Lig sonunda bir takımın yarışı kıl payı farkla önde bitirmesi kadar yüksek olan diğer ihtimal ise eşit puanlarla sezonun tamamlanması. La Liga'da iki takımın ya da duruma göre üç takımın arasında oynanan maçlar dikkate alınıyor. Eğer 3 takım da eşit puanda olursa, Barcelona 4 puanda kalan rakiplerine attığı 5 farkla şampiyon olacak. Real'e gol, Atletico'ya puan farkı yapan Barça her türlü ikili averajda da üstün durumda. Atletico ile Real'in zirveyi aynı puanda bitirmesi halinde ise rakibinden iki maçta 4 puan toplayan Atletio Madrid şampiyon olacak.

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...