Bodrum'a zaferle döndüler

Bodrum'a zaferle döndüler

SPOR Haberleri

Muğla'dan ayrılarak Dünya Yelken Yarışları'na katılan 'STS Bodrum' gemisi, ilçeye şampiyonlukla döndü

21 Eylül-5 Ekim tarihleri arasında İspanya-Fransa-İtalya rotasında gerçekleşen "Tall Ships Regatta 2013" yelken yarışlarına katılan Türkiye'nin ilk yelkenli okul gemisi 'STS Bodrum', dünya birinciliği ile ilçeye döndü. Bodrumlu yelkenciler, Bodrum Limanı'nda yüzlerce kişinin katıldığı törenle karşılandı. Karşılama törenine Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da katıldı. Okul gemisinin öğretmeni Yücel Köyağası'na çiçek veren Kocadon, okul gemisinin aldığı başarı ile gurur duyduklarını ve bundan sonra da desteklemeye devam edeceklerini söyledi. Okul gemisinin kaptanı Mustafa Cengiz, "Çok uzun bir yolculuk oldu, birinci olmamız bütün yorgunluğumuzu unutturdu" dedi. STS Bodrum isimli gulet, 21 ülkeden 41 yelkenli teknenin katıldığı yarışların ikinci etabında B grubu teknelerin yarıştığı etapta en yakın rakibine 8 saat fark atarak birincilik kupasını kazandı. nbsp;
İĞNE ATSAN DENİZE DÜŞMEZ!
Okul gemisi, törenle karşılandı. Kupanın havaya kaldırılmasıyla coşku çığlıkları atıldı. İtalya'nın kuzeyindeki geleneksel Barcolana regatta yelken yarışları büyük ilgi görüyor. Etkinliğe yaklaşık 2 bin gemi katıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...