Blatter'e 'paralı' protesto

Blatter'e 'paralı' protesto

SPOR Haberleri

İngiliz komedyen Lee Nelson, FIFA Başkanı Sepp Blatter'i görevinden istifa ettikten sonra düzenlediği ilk basın toplantısında protesto etti.

FIFA'da üst düzey yöneticilerin gözaltına alındığı operasyonun ardından, 29 Mayıs'ta düzenlenen kongrede Sepp Blatter, 5. kez başkanlığa seçilmiş ve bu durum uluslararası kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştı. Bu gelişmeler sonrasında Blatter, seçildikten 4 gün sonra istifa edeceğini duyurmuştu. Blatter, yaşanan bu gelişmelerin sonrasında düzenlediği ilk basın toplantısında İngiliz komedyen Lee Nelson tarafından protesto edildi.

Blatter'e 'paralı' protesto

(Foto: Twitter)

Blatter'in konuşma yapacağı masaya yaklaşan Nelson, Blatter'in önüne bir tomar sahte parayı bıraktıktan sonra kameralara döndü. Blatter'in çağrısıyla Nelson'a müdahale eden görevliler ünlü komedyeni masadan apar topar uzaklaştırıldı. Bu sırada da boş durmayan Nelson, diğer elindeki sahte paraları Blatter'e fırlattı. Blatter para yağmuru altında böyle görüntülendi:

Blatter'e 'paralı' protesto

(Foto: Twitter)

Yanı sıra FIFA'dan yapılan açıklamada, icra kurulu toplantısında alınan karar gereği, mevcut başkan Sepp Blatter'in istifa edeceğini duyurmasının ardından düzenlenmesi beklenen olağanüstü seçimli kongrenin, gelecek yıl 26 Şubat'ta İsviçre'nin Zürih kentinde gerçekleştirileceği bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...