Bize Melo lazım

Düzenleyen:
Bize Melo lazım

SPOR Haberleri

Son 2 yılda oynanan tüm maçları inceleyen Hollandalı, Felipe Melo'nun gidişinden sonra G.Saray'ın saha içinde psikolojik üstünlüğü kuramadığını gözlemledi

Galatasaray'da bu sezon eleştirilerin odağında hücumcular olsa da sarı-kırmızılılar 50 golle ligin en çok skor üreten ikinci takımı konumunda. Ezeli rakibi Fenerbahçe'den 20 puan geride olmasına rağmen sarı-lacivertlilerden 7 gol daha fazla atan Galatasaray, kalesinde ise 36 gol gördü. Veriler sıkıntının savunmada olduğunu gösterirken, sarı-kırmızılıların çiçeği burnunda teknik direktörü Jan Olde Riekerink yönetime ilk raporunu gönderdi. 2014-2015 sezonunun başından bugüne kadar geniş çaplı bir incelemede bulunan Hollandalı çalıştırıcı sıkıntının Felipe Melo'nun takımdan ayrılmasının ardından başladığını aktardı. Galatasaray'da yetenekli ve kalifiye futbolcu anlamında sıkıntısı olmadığını ileten Riekerink, sorunun daha çok psikolojik boyutta olduğunu ifade etti.
Stoperler tedirgin 
Sarı-kırmızılı formayı giydiği süre boyunca rakip futbolcularla psikolojik savaşı çok iyi yöneten Felipe Melo, yaptığı hamlelerle de tribünleri ateşlemesini çok iyi biliyordu. Riekerink'in raporunda, "Galatasaray'ın gelecek sezon ihtiyacı olan öncelikle Melo tarzında bir futbolcu. Bu yıl onun eksikliği fazlasıyla hissedildi ve yeri doldurulamadı. Savunmadaki zafiyetlerin de stoperlerin önünde yüzde yüz güven veren bir futbolcu olmamasından kaynaklandığını düşünüyorum. Tedirginlikten sıkça basit hatalar yapılmış" ifadelerini kullandığı belirtildi. Tecrübeli çalıştırıcının ayrıca yönetime stoper konusunda Hollanda'da araştırmaları olduğunu bildirdiği aktarıldı. 
>Burhan Can terzi

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...