Biz temizledik ya diğerleri!

Düzenleyen:
Biz temizledik ya diğerleri!

SPOR Haberleri

“G.Saray’da FETÖ tartışmasının sebebi bizim FETÖ temizliği yapmış olmamız. 15 Temmuz sonrası temizlik yapan tek kulüp biziz. Bana başka kulüp söylesenize, ben duymadım.”

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, dün CNN Türk’te katıldığı canlı yayında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Geçen haftaki genel kurulda yaşanan ihraç meselesinin yankıları devam ederken Özbek’e “FETÖ’nün G.Saray ile anılması nasıl bir etki oluşturdu?” şeklinde bir soru yöneltildi. G.Saray Başkanı, “Bu tartışmanın ana sebebi G.Saray’ın FETÖ temizliği yapması. Özellikle 15 Temmuz sonrası içindeki FETÖ temizliğini yapan şu ana kadar gördüğüm tek kulüp. Diğerleri yaptı mı bilmiyorum. FETÖ’nün Türkiye’deki bütün kurumlara sızdığı bir gerçek. Her tarafa sızmışlar. Biz ağustos ayında  kulüp üyesi olan ne kadar FETÖ’cü varsa bunların hepsini terör örgütü üyesi olmaları sebebiyle disipline sevk ettik ve yönetim kurulu olarak karar aldık. Siz bana başka kulüp söylesenize! Ben duymadım” ifadelerini kullandı. 
FETÖ’cü yönetici hiç olmadı 
“Eğri oturup, doğru konuşmak lazım” diyen Dursun Özbek “Bizim devlet düşmanı bu terör örgütüne karşı duruşumuz net. Hiçbir zaman G.Saray’ın yöneticisi seviyesinde de bu insanlar içimizde olmamıştır. Ama devlet kademesinden ya da sporcu olmaları hasebiyle zaman içinde bazı üyelikler alınmış. Biz o kadar hassasız ki hemen reaksiyon gösterdik. Ağustos ayında 7 tane G.Saray’a hizmet etmiş bazı sporcuları da terör üyesi olmaktan disipline sevk ettik”  ifadelerini kullandı. Özbek şöyle devam etti: G.Saray, sportif başarısını sahadaki mücadelesiyle almıştır. Hiçbir zaman böyle bir bağlantı içinde olmamıştır. Bugünkü duruşuna bakın G.Saray’ın. Bu kulübün değerleri vardır. Bu değerlere bağlı olarak hareket eder. 500 yıllık bir kültürden geliyoruz. G.Saray devlete çok uzun süre hizmet etmiş kişileri yetiştirmiştir. 

ÖZBEK’TEN SATIR BAŞLARI
∂    Genel kurul oylamasındaki kişiler muhaliflerdi. Yönetimi zorda bırakmak istediler.
∂    “Her sene Galatasaray şampiyon olacak” diye bir kanaatin olmaması lazım. 
∂    Seçildiğimizde 1,5 milyar lira borç yükü vardı. 300 milyon lira azalma oldu. 
∂    Sağlıklı mali yapıya orta vadede 2-3 yılda ulaşabiliriz. Böyle bir planımız var. 
∂    Sayın Cumhurbaşkanı “Gelin tokalaşın” dedi. Ben de seve seve Aziz Bey ile tokalaştım. 
∂    Seneye Euroleague’de olmayacağız ve takımı ona göre yapılandıracağız. 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...