Bir takım sahadan çekilirse ne olur? Takımı sahadan çekmenin cezası nedir?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Bir takım sahadan çekilirse ne olur? Takımı sahadan çekmenin cezası nedir?

Spor Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Süper Lig'de bu akşam oynanan İstanbulspor - Trabzonspor maçı yarıda kaldı. İstanbulspor yönetimi, takımı sahadan çekti. Takım, soyunma odasına gidiyor. Peki, Bir takım sahadan çekilirse ne olur? Takımı sahadan çekmenin cezası nedir?

İstanbulspor - Trabzonspor maçının ikinci yarısında Onuachu'nun attığı gol sonrası İstanbulspor yönetimi takımı sahadan çekti. Futbolseverlerin merak ettikleri arasında ise Bir takım sahadan çekilirse ne olur? Takımı sahadan çekmenin cezası nedir? soruları yer aldı.

BİR TAKIM SAHADAN ÇEKİLİRSE NE OLUR?

Futbol Müsabaka Talimatı'nda sahadan çekilmeyle ilgili yer alan kısımlar şu şekilde:

"Başlamış bir müsabakayı terk eden takım hakkında hükmen mağlubiyet kararı verilmekle birlikte ayrıca mevcut puanlarından galibiyet halinde verilen puan kadar puan silinir. Böyle durumlarda ilgili kulüp, hakemlerin masrafları ile diğer masrafları ve karşı takımın zararlarını karşılamak üzere TFF tarafından takdir edilecek tazminatı ödemek zorundadır."

Geçtiğimiz dönemde TFF 1. ligde Eskişehir ve Göztepe arasındaki maçta Eskişehirspor sahadan çekilmişti. Eskişehirspor sahaya daha sonra geri dönse de hakem maçı tatil etmişti ve PFDK Eskişehirspor'u 3-0 mağlup sayarak 3 puanını silmişti.

İSTANBULSPOR NEDEN SAHADAN ÇEKİLDİ?

İstanbulspor - Trabzonspor maçı maçında İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu takımını hakem kararları nedeniyle sahadan 74. dakikada çekti.

Süper Lig'de oynanan İstanbulspor - Trabzonspor maçında şoke eden bir olay yaşandı. İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, karşılaşmanın 74. dakikasında takımı sahadan çekti. İstanbulspor kaptanı Mehmet Yeşil ise hakemlerin elini sıkarak sahaya çıkmayacaklarını söyledi.

Sahadan çekilme kararının ardından İstanbulsporlu bazı oyuncular soyunma odasına gitti. Başta Simon Deli olmak üzere bazı oyuncular ise sahada kaldı. Simon Deli, Sarıalioğlu ile konuşarak takımı sahada kalması için ikna etmeye çalıştı.

İSTANBULSPOR - TRABZONSPOR MAÇI İPTAL Mİ EDİLDİ?

Başkan Ecmel Faik Sarıalioğlu kimseyi dinlemedi ve kararının arkasında durdu. Futbolcular da sahaya çıkmayınca maç tatil edildi. 

NE OLDU?

Konuk takım 11'de Trezeguet ile öne geçerken, ev sahibi takım 39'da Muammer Sarıkaya ile yanıt verdi. Trabzonspor, 68. dakikada Onuachu'nun golüyle öne geçti. Uzun süre VAR'da incelenen pozisyonun ardından gol kararı çıktı. İstanbulspor yönetimi ise gol öncesi faul olduğunu düşündüğü için takımı geri çekme kararı verdi.

Düzenleyen:  - Spor
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...