Bir Mertens yapımı! Galatasaray evinde Alanyaspor'u farklı yendi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Bir Mertens yapımı! Galatasaray evinde Alanyaspor'u farklı yendi

Spor Haberleri  / Türkiye Gazetesi

36’lık Belçikalı yıldız Dries Mertens önce İcardi’ye asist yaptı. Ardından iki gol de kendi attı, maçı erken bitirdi. Zaha gol perdesini indirdi.

Ö. ÇETİN ENGİN'İN HABERİ - Galatasaray millî araya Hatayspor yenilgisiyle moralsiz girmişti. Alanya önünde bir sürprize tahammülü yoktu. Okan Hoca sezon başından beri forvet arkasında ısrarla Kerem’i kullanma huyundan vazgeçmişti. ManU maçını düşünmüştü belli ki. Fakat Dries Mertens için bu fırsata dönüştü. Belçikalı müthiş oynadı gerçekten, maçın tartışmasız yıldız ismiydi. Önce sıfır çizgisi dediğimiz yerden İcardi’ye ‘al da at’ dedi. Sonra da zekâ ürünü vuruşuyla Alanya’nın fişini çekti.

O BİR YILDIZ: MERTENS

Galatasaray’ın gole katkı yapan oyuncu sayısı geçen sezonki gibi az. Mertens her an skoru değiştirebilecek bir futbolcu. Sanırım hoca bu yıldızı daha çok kullanacaktır. Sarı kırmızılı takım orta bloktaki yoğun presiyle hemen hemen bütün ikinci toplara sahip oldu. Geçiş oyununda ilk topun kime atılacağı önemli. Buruk’un takımı dün daha çok ‘set oyunu’ sahnelese de geçiş hücumlarında bu topları Mertens’le buluşturarak atak olgunluğunu artırdı.

OĞUZ AYDIN'A DİKKAT

Bunlardan birinde bu defa İcardi’nin asistinde Mertens arka direkte sahne aldı. Alanya’da üçüncü maçını da kaybeden Fatih Tekke bu golde İcardi’nin nasıl olup da beş defans oyuncusunun arasından o kafa asistini yaptığını iyi düşünmeli. Sonrasında vites düşüren sarı kırmızılı takım Zaha’yla kapanışı yaptı. Alanya’nın genç ismi Oğuz Aydın iki süper deparıyla dikkati çekti. Futbolcu bu ikisinde de Muslera’yı yoklamayı bildi. Ndombele’nin varlığı ile yokluğunun belli olmadığı maç ManU öncesi Cimbom’a moral oldu.

LİDERSEN OYNARSIN

Ligde üç maçtır suskun kalan Mauro İcardi nihayet dün ağları havalandırdı. Krallıkta F.Bahçeli Edin Dzeko (10 gol) ile yarışan sarı kırmızılı yıldız 11 gole yükseldi. İcardi maçın ardından, “Sakat olarak oynamak kolay değil. Bu geçen sene de olmuştu” derken, “İyi bir lider olmak bunu gerektirir diye düşünüyorum. Takım arkadaşlarım arasında da sakat olarak oynayanlar vardı, herkes fedakârlık yapıyor. Takımın değerini bilmemiz ve birbirimiz için oynamalıyız. Bunun sonucunda da geçen seneki gibi iyi sonuçlar alıyoruz” sözlerini kullandı.

Düzenleyen:  - Spor
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...