'Beyaz büyücü' kansere yenik düştü, Kıtalar ağladı

'Beyaz büyücü' kansere yenik düştü, Kıtalar ağladı

SPOR Haberleri

Senegal'e 2002 Dünya Kupası'nda çeyrek final oynatan, ülkesi Fransa, çalıştığı Afrika ve Asya'da çok sevilen Metsu, 59 yaşında hayata veda etti

Futbol dünyasını yasa boğan haber Fransa'dan geldi. Ünlü teknik adam Bruno Metsu, uzun süredir kansere karşı verdiği mücadeleyi kaybetti. Futbolseverlerin Senegal Milli Takımı ile elde ettiği başarılarla tanıdığı Fransız teknik direktör önceki gece saatlerinde Fransa'nın Dunkirk şehrindeki evinde hayata veda etti. Son olarak Dubai ekibi El Vasl'ı çalıştıran Metsu'ya Ekim 2012'de kolon kanseri teşhisi konulmuştu. Sadece üç ay ömrü kaldığı söylenen 59 yaşındaki teknik adam bunun üzerine görevinden ayrılarak ailesiyle birlikte Fransa'ya dönmüştü. 2002 Dünya Kupası'nın hafızalarda kalan isimlerinden biri olan Metsu, milli takımımızın Senegal'i İlhan Mansız'ın golüyle 1-0 mağlup ettiği mücadelede rakip takımın başında görev yapıyordu. Fransız çalıştırıcı aynı zamanda, turnuvanın açılış maçında Fransa'yı mağlup etme başarısını göstermişti. Orta Doğu takımlarını çalıştırırken Müslüman olduğu ve adını Abdülkerim olarak değiştirdiği iddia edilen Metsu, BAE takımı El Ain'i 2003'te Asya Şampiyonlar Ligi, Birleşik Arap Emirlikleri'ni de 2007'de Körfez Ulusları Kupası şampiyonluğuna taşımıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...