Beşitaş, Avrupa Ligi'nde Liverpool'u ağırlıyor

Beşitaş, Avrupa Ligi'nde Liverpool'u ağırlıyor

SPOR Haberleri

Siyah-beyazlılar İngiltere'deki 1-0'lık yenilginin rövanşında Olimpiyat'ta tur vizesi arıyor

Beşiktaş bu akşam Liverpool'la 'ya tamam ya devam' karşılamasına çıkacak. Cezalı ve sakat isimlerin yokluğunda sıkıntılı bir şekilde maça hazırlanan siyah-beyazlılar, Avrupa Ligi ikinci turunda 1-0 kaybettiği ilk maçın rövanşında İngiliz temsilcisini saat 20.00'de Olimpiyat Stadı'nda 70 bin taraftarının önünde ağırlayacak. Sloven hakem Damir Skomina'nın yöneteceği mücadelede kart cezalısı olan Motta ve Ersan Gülüm forma giyemeyecek. Sakatlıkları devam eden Demba Ba ve Gökhan Töre'nin durumları ise maç saatinde belli olacak. Beşiktaş, Liverpool'u gol yemeden 2-0 ve üstü skorlarda yendiği takdirde üst tura yükselecek. Tek farklı Beşiktaş galibiyetlerinde ise Liverpool gülen taraf olacak.



Bilic: Türkiye ekmeğimiz, Avrupa tatlımız
Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, 1-0'a rağmen Liverpool karşısında tur şanslarının olduğunu söyledi. Takım savunmasına çok dikkat etmeleri gerektiğini söyleyen Hırvat çalıştırıcı, "Sabırlı olmak zorundayız. Takım savunmasını derli toplu yapmamız lazım. İngiltere'de topsuz oyunda ortaya koyduğumuz performans, önde yaptığımız baskı, ikinci bölgede topun arkasına geçme şeklimiz bu zamana kadar en iyisiydi. Tehlikeli alanlara girdiğimizde daha fazla cesaret göstermemiz gerekiyordu. Rövanşta da aynı senaryoyu devam ettirmemiz ve bize bırakacakları alanları iyi değerlendirmemiz lazım" şeklinde konuştu. Gökhan Töre ve Demba Ba'nın yaşadığı sakatlığın kendilerini çok zor durumda bıraktığını ifade eden tecrübeli antrenör, "Demba Ba Eskişehir'de ısınmaya çıktığında kendini iyi hissetmedi ve oynayamadı. İyi bir tedavi süreci geçirdi. Gökhan Töre'nin de müthiş bir gücü var umarım oynar. Durumu eskisinden daha kötü değil. Liverpool ne ilk maçımız ne de son maçımız. Doktorlarımızla konuşacağız bir risk olmazsa oynatacağız" diye konuştu. nbsp;
Haksızlık yapıyorlar
Eskişehirspor maçında tercih ettiği kadro yüzünden büyük bir eleştiri alan Slaven Bilic, önceliklerinin Süper Lig olduğunu ifade ederek UEFA Avrupa Ligi'ni tatlıya benzetti. Hakkında söylenenleri adil bulmadığını belirten Bilic, "Avrupa benim için de kulüp için de önemli bir kulvar. Her maça ciddi şekilde yaklaşıyoruz. Bu tura grupları geçerek geldik ve bundan gurur duyuyoruz. Türkiye Ligi ekmeğimiz, Avrupa Ligi ise tatlımız diye düşünüyoruz. Eskişehir'de kazanmaya en yakın takımı sahaya çıkardık. Demba Ba maçtan önce ciddi risk altındaydı ve ağrıları arttığı için oynamadı. Gökhan da iğne tedavisiyle ancak 45 dakika sahada kalabildi. Tüm bunları düşününce yapılan yorumlar adil değil" şeklinde konuştu.

Demba Ba amp; Töre sevinci
Liverpool maçı öncesi sakatlıklarıyla gündeme gelen Demba Ba ve Gökhan Töre, Beşiktaş'ın yaptığı son taktik antrenmana katıldı. Sağlık heyetinin yoğun çabasıyla maça yetiştirilmeye çalışılan iki futbolcunun kendilerini iyi hissettikleri öğrenildi. Kulüp Doktoru Ertuğrul Karanlık, iki futbolcunun Liverpool karşısında forma giyme ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti. Beşiktaş, Ümraniye'de akşam saatlerinde yaptığı idmanla hazırlıklarını tamamladı. Tedavileri süren Tolga Zengin, Milosevic, İsmail Köybaşı ve Cenk Tosun idmana katılmadı.
PEDRO?FRANCO:?
Tur için oynayacağız nbsp;
Beşiktaş savunmasının sigortası olan Pedro Franco, Liverpool'u elemek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Kolombiyalı oyuncu, "Karşımızda çok ciddi ve büyük bir rakip var. Turu geçmek için her şeyi yapacağız. Kulüp için çok özel bir maç olacak. Bilic kime görev verirse versin herkes elinden gelenin en iyisini yapacak" dedi.

Hüseyin Eroğul
Beşitaş, Avrupa Ligi'nde Liverpool'u ağırlıyor







UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...