Beşiktaş'tan TFF'ye başvuru: Tekrar oynansın!

Beşiktaş'tan TFF'ye başvuru: Tekrar oynansın!

SPOR Haberleri

Siyah beyazlılar üstün oynadığı karşılaşmada yapılan kural hatası sebebiyle maçın tekrarını istiyor. Talimatnamede ise maçın tekrarının gerekip gerekmediği kesin olarak yer almıyor.

MURAD TAMER

Trabzonspor-Beşiktaş maçında yaşanan kural hatası ortalığı karıştırdı. Hakem Zorbay Küçük 47. dakikada Uğurcan Çakır’ın, Hüseyin Türkmen’den gelen topu eliyle kontrol etmesi üzerine endirekt serbest vuruş kararı vermişti. Ancak vuruşun kullanıldığı yer yanlıştı ve maçtan sonra da olayla ilgili ‘kural hatası’ iddiaları öne sürüldü. Kural ise şöyle: Rakip kale alanı içinde hücum eden takıma verilen endirekt serbest vuruş, kale çizgisine paralel olan kale alanı çizgisi üstündeki ihlalin yapıldığı yere en yakın noktasından yapılır.

TFF TOPLANACAK

Beşiktaş yönetimi de bunun üzerine dün acil olarak toplandı. Siyah beyazlı idareciler, karşılaşmadaki kural hatasının bariz olması gerekçesiyle maçın tekrar edilmesi için Türkiye Futbol Federasyonu’na başvuruda bulundu. Karşılaşmanın tekrarı için talimatnamede yer alan maddenin ise ucu açık. Kural hatası olması için söz konusu hatanın maçın gidişatını direkt olarak etkilemesi gerekiyor. TFF yönetimi hafta içinde yapılacak toplantıda maçla ilgili kararını açıklayacak.

TEKRAR EDİLEN MAÇLAR

> 1994-95 G.Antepspor-Denizlispor
> 2003-04 F.Bahçe-Ç. Rize
> 2004-05 Beşiktaş-Gençlerbirliği
> 2013-14 Kasımpaşa-Beşiktaş


 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...