Beşiktaş'ta Weghors müjdesi

Beşiktaş'ta Weghors müjdesi

SPOR Haberleri

Hollandalı golcünün Burnley ile yaptığı sözleşmede yer alan maddeye göre siyah beyazlılar kiralama ücreti ödemeyecek. Siyah beyazlılar opsiyon maddesini kullanırsa 8 milyon avroya tapusunu alacak.

MURAD TAMER

Beşiktaş'ta Wout Weghorst'un imzayı atması için heyecan dorukta. Hollandalı golcünün satın alma opsiyonu konusunda Burnley ile pazarlıklarda son aşamaya gelinirken, ortaya çıkan bir ayrıntı siyah beyazlı yönetimi sevindirdi. Beşiktaş, Hollandalı oyuncunun Burnley ile yaptığı sözleşmesinde yer alan madde sebebiyle kiralama ücreti ödemek zorunda değil. O maddeye göre Burnley, Premier Lig’den düşerse Weghorst bir sonraki sezon istediği takıma kiralama bedeli almadan gidebiliyor.

İLK YIL KİRALAMA

Öyle de olacak... Burnley Premier Lig’den düştüğü için siyah beyazlılar sadece yıllık ücret ödeyecek. Beşiktaş’ın başarılı golcü için ödeyeceğiyıllık ücret 2,8 milyon avro.  Bonuslarla birlikte bu rakamın 3,2 milyon avroyu bulması bekleniyor. Öte yandan yine sözleşmede yer alan maddeye göre Beşiktaş 8 milyon avro ödeyerek Weghorst’un bonservisine sahip olabilir. Ancak siyah beyazlı yönetim Hollandalı oyuncuyu ilk yıl kiralamak, sonraki sezon performansa göre satın alma opsiyonuyla bonservis konusunu değerlendirmek istiyor.

YERLİ OYUNCU MECBURİYETİ FİYATLARI UÇURDU

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, TFF’nin yerli oyuncu oynatma mecburiyeti kararını eleştirdi. Çebi, bir dönem Beşiktaş’ın da ilgilendiği Abdülkerim Bardakçı örneğini vererek “Bizim ekonomik yapımıza uymadığı için vazgeçtik. Rekabet olmadığı için yerli oyuncuların fiyatları şişiyor. Konyaspor’un da bunu iyi değerlendirdiğini görüyoruz. 8+3 için teşekkür ediyoruz ama +1 yabancı oyuncu hakkı verilmeli” diye konuştu.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...