Beşiktaş'ta taraftarın beklediği rotasyon mecburiyetten yapılacak

Düzenleyen:
Beşiktaş'ta taraftarın beklediği rotasyon mecburiyetten yapılacak

SPOR Haberleri

Şenol Güneş’ten mahrum ve 3 as oyuncusu cezalı Kartal’da gözler özellikle Jeremain Lens’te olacak. Yedekte kalmaktan rahatsız olan Hollandalı kendini göstermeye çalışacak.

Kara Kartal geçen hafta Kadıköy’deki Fenerbahçe derbisinde maddi ve manevi anlamda ciddi yaralar almıştı. Puan kaybının yarı sıra teknik direktör Şenol Güneş 1 maçtan men edilmiş, Ricardo Quaresma, Atiba Hutchinson ve Oğuzhan Özyakup da kırmızı kart cezalısı durumuna düşmüştü. Ki bu “kayıp” gibi görünüyor ama bir de olaya farklı pencereden bakıldığında kimilerine “fırsat” sunuyor. Kim mi onlar? En önemlisi Jeremain Lens. Hani şu sezon başından bu yana 11’e girememekten dertli olan, ısınıp ısınıp oyuna alınmadığı için suratı düşük bir halde kulübeye giren Hollandalı kanat oyuncusu. Onun şanssızlığı önünde kumaş kalitesi tartışılmaz olan Portekizli Ricardo Quaresma gibi bir değerin olmasıydı. Şimdi o Quaresma cezalı ve şans kapıyı çaldı. Lens sezon başından bu yana beklediği fırsatı yakaladı.

Sağ beke aday çok

Teknik direktör Şenol Güneş de cezalı ama Trabzonspor dersine hem kendi çalıştı, hem de takımı çalıştırdı. Quaresma’nın yerinde Lens forma giyecek ve vatandaşı Babel ile sağlı sollu bindirmeler yapacaklar. Orta alandaki ciddi boşluk ise kulübedeki isimlerle doldurulacak. Oğuzhan’ın yerine Tolgay oynayacak. Ki o Tolgay’ın Kasımpaşa maçından bu yana çok formda olduğunu ancak bir türlü 11’e giremediğini söyleyebiliriz. Atiba’nın görevi ise büyük oranda Necip Uysal’a verilecek. Medel ise artık alıştığı sağ bekte görev alacak. Tabii Adriano ve Gökhan sağ bekte oynamazsa. İkilinin sakatlıktan çıkması Güneş’te soru işareti oluşturuyor. Karar ise maç gününde verilecek.

"Babel hak ediyordu"

Beşiktaş’ta sezona fırtına gibi giren Babel 5 yıl sonra tekrar Hollanda Millî Takımı’na çağrıldı. 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri’nde Belarus ve İsveç ile yapılacak maçların aday kadrosuna çağrılan Babel için hocası Dirk Advocaat “Babel sakatlık yaşayan Quincy Promes için mükemmel bir alternatif. Burada olmayı hak ediyor. Harika bir takıma sahip Beşiktaş’ın değişmez oyuncusu” yorumunda bulundu. 30 yaşındaki Babel bu sezon 9 maçta 5 gole imzasını attı. 

Taraftara çok büyük iş düşüyor

Siyah-beyazlıların Leipzig maçında da taraftarın büyüklüğü ve iç sahadaki etkisi görüldü. Bir futbolcunun kenara çıkmasını sağlayacak Alman basınına göre ıslıklı konser veren Beşiktaş taraftarı Trabzonspor maçında da takıma hep destek tam destek verecek. Tribünlerin yine dolu olması bekleniyor. Maç öncesinde Sosa ve Olcay Şahan’a da “vefa” gösterilmesi söz konusu. Kendi aralarında organize olan Beşiktaşlılar ilk dakikadan itibaren rakibe karşı baskı oluşturacak.

Talisca haftanın takımında

Şampiyonlar Ligi’nde haftayı Leipzig galibiyetiyle tamamlayan Beşiktaş’ta bir isim haftanın en iyi kadrosuna girdi. O da kendi hazırladığı ve Quaresma’nın pasında harika bir gole imzasını atan Anderson Talisca’ydı. İşte haftanın 11’i: Areola (PSG) - Dani Alves (PSG), Lang (Basel), Alderweireld (Tottenham), Trippier (Tottenham) - Tierney (Celtic), Talisca (Beşiktaş), Ben Yedder (Sevilla), Mkhitaryan (M. United) - Kane (Tottenham), Martial (M. United).

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...