Beşiktaş'ta Özen-Bilic görüşme odasına

Beşiktaş'ta Özen-Bilic görüşme odasına

SPOR Haberleri

Beşiktaş'taki çöküşün altında Biliç-Özen ikilisinin yönetimin isteklerine yanıt verememesi yatıyor.

Ligde 12 puan geride kalan ve büyük sorunlar yaşayan Beşiktaş 'taki çöküşün altında Biliç-Özen ikilisinin yönetimin isteklerine yanıt verememesi yatıyor. İşte o 5 neden...Beşiktaş'ta neler oluyor? Son günlerde iyice tavan yapan takım-Biliç, yönetim-Biliç gerginlikleri ve Önder Özen'in sessizliği ile ilgili ilginç detaylara ulaşıldı. 15. hafta sonunda 12 puan geride kalan ve şampiyonluğu şansa bırakan Kara Kartal bir taraftan saha olayları ve Fernandes ile Almeida'nın sözleşmesi ile uğraşırken sorunlar adeta dağa gibi büyümüş durumda...
İşte o meseleler ve önemli ipuçları:
1 -
En büyük sorunlardan bir tanesi Beşiktaş futbol takımı içinde yaşanan büyük karışıklık. Takımdaşlık duygusu oluşturulamadı ve futbolcular arasında bir bağ yok. Takımda herkes birbirini eleştiriyor. Yani arkadaşlık duygusu yok.
2 - Fernandes'in karıştığı olaylar başta açıkça görülüyor ki takımda bir laçkalık var. Oyuncular arasındaki sıkıntılar da bunu belgeliyor. Beşiktaş'ın son 20 yılında hiç görülmeyen bu vurdumduymazlık çok acil çözüm gerektiren bir durum.
3 - Takımın içinde bulunduğu bu duruma çözecek kimse yok. Ne Biliç ne de Önder Özen buna çözüm bulabilmiş değil. Futbol şubesi de kurumsallaşma gereği olaylardan uzak duruyor. Bu durumda takımda hedeflenen özgüven bir türlü yerleşmiyor. Maçların ikinci yarılarındaki çöküşün en büyük nedeni de takımdaki bu özgüven kaybı..
4 - Fikret Orman yönetimi, Sinan Engin modeli bir yapılanma beklentisi içinde. Önder Özen'in Biliç'e hem taktik hem çalışma hem de organizasyon ve oyuncuları motive etme konusunda yardımcı olmasını istiyor. Yani Özen'e "Topa gir" diyorlar. Ancak Özen, misyonu gereği modern futbol direktörlüğü çizgisini bozmamak için Biliç'in işine karışmıyor.
5 - Teknik direktör Biliç, röportajında "Ben futbolcuların babası değilim", Önder Özen de "Zinedine Zidane Real Madrid takımına ağabeylik mi yapıyor" sözleri ile Türk futbolundaki yıllardır yerleşmiş klasik anlayışa meydan okumuştu. İşte bu sözler takım ile teknik heyet ve futbol direktörlüğü arasında mesafeyi iyice uçuruma dönüştürdü. Yönetim, 'Ağabey-Baba' modeli beklerken direksiyondaki bu ikili bu anlayışın uzağında ve çözülmesi gereken en önemli sorun da bu.
FERNANDES 'KALSIN' RESTİ
Bilic-Özen ikilisi ile yönetim arasındaki ters düşülen bir diğer olay da Fernandes'in durumu. Beşiktaş'ın lider oyuncusu Fernandes'e yöneticiler sahip çıkmayıp gönderme kararı alırken sözleşme uzatılmasına da sıcak bakmıyor. Oysa Biliç ise "O bir dünya yıldızı, ondan daha iyi adamım yok. Takımda kalmalı" diyerek yönetime rest çekti. Biliç'in "Kalsın" raporuna rağmen bazı yöneticiler "Ferdi'nin bizle işi bitti" açıklaması yaparken Biliç'in isteğini yerine getirmek isteyen Ahmet Nur Çebi de "Fernandes kalacak" diyen yöneticiler arasında. İşte bu gerilim son günlerde iyice su yüzüne çıkmış durumda.
SEZER-İBO'YA AF BASKISI!..
Kartal'da önemli krizlerden birisi de Sezer ile Toraman olayında yaşanıyor. Fikret Orman başta bir çok yönetici, transfer isteyen Biliç'e "Bu iki adamı affet, ikisi de dersini aldı. Özür dilesinler, idmana çıksınlar" baskısı yapıyor. Ancak daha önce "O defteri kapattık" diyen Biliç bu isteğe sıcak bakmıyor. Bu nedenle iki cephe arasında gerilim var. Üstelik Önder Özen de bu işlerde Biliç'le birlikte ve akil çözüm peşinde. İşte tüm bu nedenlerden dolayı ocak ayı kritik. İbrahim Toraman ve Sezer, yaptıkları kavgaya rağmen takıma döndürülmek isterken disiplinden taviz vermeyen Biliç'ten bakalım kim kazanacak?

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...