Beşiktaş'ta ilklerin gecesi

Beşiktaş'ta ilklerin gecesi

SPOR Haberleri

Beşiktaş'ta Sosa ilk golünü attı. Gökhan Töre de ligde siftah yaptı. Akhisar kalecisi, Alex ve Drogba'dan sonra Sosa'nın da ilk golüne mani olamadı

Beşiktaş ligde 6 haftadır kazanıyor. Dün de Başakşehir Stadı'nda Akhisar'ı 3-1 yenen siyah-beyazlı takımda iki futbolcu ilklere imza attı. nbsp;
Sosa golle tanıştı
1- Beşiktaş'ın göz dolduran transferi Jose Sosa, siyah-beyazlı forma altında ilk golünü Akhisarspor'a muhteşem bir frikikle attı. Taraflı tarafsız herkesten oynadığı futbolla tam not alan ve 5 de asisti bulunan Arjantinli futbolcunun frikiği Oğuz'un uzanamayacağı köşeye gitti. Maç sonrası golü değerlendiren Sosa, "Bu golden dolayı kaleci antrenörümüze (Jose Sambade) teşekkür ediyorum. Bana kalecinin önde oynadığını söylemişti, bu taktikle golü atmayı becerdim. İlk yarıda buna benzer pozisyon vardı. İkinci kez gelince şans kullandım. İlk golün erken gelmesi bizi rahatlattı ve ikinci golü bulmak iyi oldu" sözlerini kullandı.
2- Töre ligde de attı
Gaziantepspor deplasmanında yediği yemeklerden dolayı zehirlenen ve tedavisi devam eden Gökhan Töre Akhisarspor maçına yedek başladı. Slaven Bilic midesi tam anlamıyla düzelmeyen tecrübeli oyuncuyu takımı zorlanınca ikinci yarıda sahaya sürdü. Karşılaşmanın 90+3. dakikasında Beşiktaş'ın üçüncü golünü sert bir şutla atan Gökhan Töre, bu sezon ligdeki ilk golünü kaydetti. Bu sezon Avrupa kupalarında 3 gol atan Gökhan Töre, toplam gol sayısını 4'e çıkardı. Töre'nin ligde 2, Avrupa maçlarında 3 olmak üzere toplam 5 de asisti bulunuyor.
3- Oğuz'un korktuğu başına geliyor
Akhisar kalecisi Oğuz Dağlaroğlu'nun enteresan bir özelliği var. Didier Drogba'nın G.Saray forması altındaki ilk maçında Akhisar kalesini koruyan Oğuz, o maçtan bir gün önce, "Alex Türkiye'de ilk golünü (21 Ağustos 2004) bana atmıştı. O gol yıllarca televizyonlarda gösterildi. Bu maçta Drogba'dan gol yememeliyim" demişti. Ancak Fildişili yıldız 15 Şubat 2003'teki maçta nefis bir kafa vuruşuyla tecrübeli file bekçisini deplasmanda avlamıştı. O gol de uzun süre gündemdeki yerini korumuş ve özellikle sosyal medyada sıkça paylaşılmıştı. Oğuz bir ilki de dün gece Beşiktaş karşısında yaşadı. Siyah-beyazlı takımın 'tam isabet' dedirten yeni transferi Jose Sosa, Türkiye macerasındaki ilk golünü nefis bir frikik vuruşuyla attı. Kalede yine Oğuz vardı. Bu arada Beşiktaş, Süper Lig'de 73 hafta sonra frikikten gol attı. En son Manuel Fernandes 2012-13 sezonu 8. haftasında Trabzonspor'a frikik golü atmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...