Beşiktaş'ın ilacı yok

Beşiktaş'ın ilacı yok

SPOR Haberleri

Geçen hafta Kadıköy'de 2 puan kaybeden siyah-beyazlılar, hafta içinde kupada Buca'ya elendi, dün de Sivasspor önünde 2 puandan oldu.

Son idmanda yaşanan sürpriz sakatlıklarla şok yaşayan Beşiktaş, cezalı oyuncularının da yer almadığı mücadeleye beklentilerin aksine tedirgin değil, öz güveni yüksek başladı. Yakaladığı ilk pozisyonda Motta'nın soldan getirdiği topu 5. dakikada Almeida ile filelerle buluşturdu siyah-beyazlılar. Ligin flaş ekipleri arasında yer alan Sivasspor karşısında eksik olmasına rağmen baskılı olan Beşiktaş, golün ardından bulduğu her pozisyonda tehlike üretmeye devam etti. İlk çeyrek saatte 4-5 pozisyonu harcayan siyah-beyazlılar, kalesindeki ilk tehlikeli pozisyonu ise 19. dakikada yaşadı. Ani gelişen atakta Utaka'nın sert şutu üst direkten dışarı gitti. İki takım da açık oyunu tercih ederek maçı hayli keyifli hale getirdi. 43'te günün bal yapmayan arısı Fernandes'in getirip ortaladığı topa kaleci Korcan, Almeida'dan önce müdahale etti. Dönen topa Olcay sert vurdu ancak savunma çizgi üzerinde golü engelleyince ilk yarı Beşiktaş'ın 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.
Sakatlar kervanına son olarak Gökhan Töre'yi dahil eden Beşiktaş, 48. dakikada zorunlu değişikliğe gitti. Bir pozisyonda yerde kalarak sahayı sedyeyle terk eden Gökhan'ın yerine Holosko'yla devam eden Beşiktaş, 58. dakikada Cicinho'nun uzaktan şutuyla toparlanması gerektiğini anladı. Gecenin en verimsiz Beşiktaşlısı Fernandes'i kenara alıp Muhammed'i oyuna süren Bilic, takımını da geriye çekmeye başladı. Siyah-beyazlıların kapanmasına orta sahada yapılan top kayıpları da eklenince Sivasspor kendini göstermeye başladı. Beşiktaş yarı alanında daha fazla topla oynamaya başlayan kırmız-beyazlılar, 71'de Da Costa'nın uzaktan çektiği şutla skoru eşitledi: 1-1. Bilic, 78'de Olcay-Mustafa Pektemek değişikliğiyle çift forvete döndü. Ancak kalan dakikalarda nadir pozisyonlar buldu siyah-beyazlılar. Uzatma dakikalarında Motta ve Holosko'nun gol girişimlerine Korcan izin vermeyince karşılaşma 1-1 sona erdi.
HÜSEYİN EROĞUL

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...