Beşiktaş'ın bu sezonki rakipleri ve geçmiş maçları

/ Kaynak: AA
Beşiktaş'ın bu sezonki rakipleri ve geçmiş maçları

SPOR Haberleri  / AA

Beşiktaş, ligde bu sezon mücadele edecek takımlar içinde en çok maçı Fenerbahçe ile yaptı

Spor Toto Süper Lig'de 2013-2014 sezonuna yarın Trabzonspor maçıyla girecek Beşiktaş, bu sezon ligde yer alan takımlar içinde lig tarihinde en çok karşılaşmayı ezeli rakibi Fenerbahçe ile oynadı. Siyah-beyazlılar, geride kalan 55 sezonda Fenerbahçe ile 114 kez karşılaşırken, Akhisar Belediyespor ile de sadece 2 maç yaptı. Lig tarihinde bu sezonki rakipleri arasında en çok galibiyeti 45 kezle Gençlerbirliği'nden alan siyah-beyazlılar, en çok golü de 129 kezle yine başkent temsilcisine attı. En fazla golü bir diğer ezeli rakibi Galatasaray'dan (135) yiyen "Kara Kartallar", buna karşın 4 kez karşılaştığı Kayseri Erciyesspor'un 4 golüne engel olamadı. Beşiktaş'ın, bu sezonki rakipleri arasında galibiyetinin mağlubiyetinden az olduğu 3 takım bulunuyor. Bunlar, Fenerbahçe (37-42), Galatasaray (30-39), Trabzonspor (29-31). Bu arada, siyah-beyazlılar 6 kez rakip olduğu Sanica Boru Elazığspor ve 4 kez karşılaştığı Kayseri Erciyesspor'a maç kaybetmedi. Elazığspor'u 6 maçta da yenen Beşiktaş, bu takıma karşı hiç puan kaybetmedi.Beşiktaş, son yıllarda ilgi çekici bir fikstürle mücadele ediyor.
Siyah-beyazlı futbol takımı, Süper Lig'de son yıllarda genelde ilk ve son hafta maçlarını deplasmanda oynuyor. Sezona kendi evinde Trabzonspor ile oynayacağı maçla başlayacak "Kara Kartallar", ligde son 12 sezonda 2. kez iç sahada start alacak. Beşiktaş 2002-2003 ile 2012-2013 sezonları arasında sadece 2007-2008'de Konyaspor sınavıyla İstanbul'da sezona "merhaba" dedi, diğerlerinin tamamında rakip sahalarda lige başlangıç yaptı. Sezonu kendi evinde Gençlerbirliği maçıyla tamamlayacak Beşiktaş, son 20 sezonda 2. kez kapanışı iç sahada yapacak. 1993-94 sezonunu İstanbul'da 3-0 kazandığı Altay maçıyla noktalayan Beşiktaş, daha sonraki 19 sezon boyunca sadece 2007-2008'de Manisaspor (5-1) ile kapanışı kendi evinde yaptı.




SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...