Beşiktaş'ın 7 harikası

Beşiktaş'ın 7 harikası

SPOR Haberleri

Siyah-beyazlılar Süper Lig'de üst üste 7. maçını da kazandı; koltuğu Fener'den devraldı. Gecenin skorerleri Gökhan Töre, Sosa ve Hasan Kabze...

Derbi öncesi 3 puan alarak gelecek haftaya kafası rahat çıkmak isteyen Beşiktaş, Konya'daki mücadeleye alışılmış görüntüsünün dışında başladı. Bu sezon hemen hemen her maça baskılı giriş yapan siyah-beyazlı ekip, Torku Konyaspor karşısında oyunu geride kabullendi. 2. dakikada Hasan Kabze'nin aşırtmasıyla tehlikeli olan ev sahibi ekip, 11. dakikada Tolga Zengin'e takıldı. İlk yarıda 5 şutu da kaleyi bulan yeşil-beyazlılar karşısında bir türlü ileride varlık gösteremeyen Beşiktaş yakaladığı ilk fırsatı gole çevirdi. Tolga Zengin'in uzun topunu sağda karşılayan Gökhan Töre hızla girdiği ceza sahasında bekletmeden sert vurdu ve takımını 1-0 öne geçirdi. Kanatları iyi kullanan ve özellikle sol taraftan girişimlerde bulunan Torku Konyaspor, 43. dakikada Ömer Ali'yle beraberlik şansına yaklaştı ancak Tolga bir kez daha pozisyonun golle neticelenmesine izin vermeyince devre Beşiktaş'ın üstünlüğüyle sona erdi. nbsp; nbsp;

Sosa'dan klas vuruş

İkinci yarıda beraberlik için istekli başlayan Torku Konyaspor, önde basmaya başladı. Ev sahibi ekibin arkada bıraktığı boşlukları Sosa'nın ara paslarıyla değerlendirmek isteyen Beşiktaş, son adamları topla buluşturamayınca istediği organizasyonları gerçekleştiremedi. 55'te Djalma'nın uzaktan şutuyla Konyasporlular heyecanlanırken, 56'da Mehmet Güven'in uzaktan şutu direkte patladı. Ev sahibi ekibin iki denemesine Sosa 58'de cevap verdi. Arjantinli oyuncu Olcay'ın ceza sahası girişinde kafayla indirdiği topa harika vurdu ve skor 2-0 oldu. 83'te Torku Konya çifte avantaj yakaladı. Yeşil-beyazlılar, Torje'nin yerde kalması üzerine penaltı kazanırken hakemle çizgi polemiği yaşayan Atiba ikinci sarı kartı görerek takımını 10 kişi bıraktı. Penaltıyı gole çeviren Hasan Kabze skoru 2-1'e getirirken, son dakikalarda beraberlik için yüklenen Torku Konyaspor'un bütün hamlelerine Tolga müthiş refleksleriyle cevap verdi. Beşiktaş son dakikalarında yine kâbus gördüğü mücadeleyi 2-1 kazanarak derbi öncesi moral buldu.
Hüseyin Eroğul
Beşiktaş'ın 7 harikası
Ba cumaya götürür!
Dün statta açılan bir pankart dikkat çekiciydi. Beşiktaşlı taraftarlar açtıkları pankartta Senegalli yıldızları Demba Ba'ya mesaj verirken, "Noel Baba günaha Demba Ba cumaya götürür" ifadelerini kullandı.

Sosa'nın müthiş sağı!
Beşiktaş'ın başarılı oyuncusu Olcay Şahan, "Sosa müthiş sağ ayağıyla güzel bir gol attı" derken kötü futbolu, "Takımda çok yorgunluk var. Sahaya yansıdı. Buradaki ilk yarı, Bursa'daki ilk yarıya benzedi hatta daha da kötüydü. Çoğu oyuncumuzda grip de var. Kafa olarak yorgunuz" sözleriyle izah etti.

Penaltı değildi

Kötü oynadıklarını ama kazanmayı bildiklerini söyleyen Beşiktaş'ın sağ beki Serdar Kurtuluş penaltı pozisyonu için de, "Defalarca izlesinler. Ben orada oyuncuya dokunmadım. Vücudumu rakibin önüne koyduğum anda kendisini yere attı. Pozisyon kesinlikle penaltı değildi" serzenişinde bulundu.

İyi oynamadık

Beşiktaş'ın maestrosu Jose Sosa, "Attığım gol çok önemliydi bizim için. 1-0 öndeydik ama iyi bir oyun oynamıyorduk. Ligin sonunda bu sonuçları almak kolay değil. Asistler yapıyorum şu anda, gol de atıyorum. Hiçbiri önemli değil, önemli olan takımın kazanması" sözlerini kullandı.






UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...