Mert tuttu, Cenk attı: Beşiktaş zorlu deplasmandan 1 puanı çıkardı

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Mert tuttu, Cenk attı: Beşiktaş zorlu deplasmandan 1 puanı çıkardı

SPOR Haberleri  / HABER MERKEZİ

Siyah beyazlılar Mert Günok’un inanılmaz kurtarışlar yaptığı maçta Vanaken’in golüne Cenk Tosun’la karşılık verdi. Konferans Ligi gruplarına lider başladı.

Ligde istediği başlangıcı yapamayan Beşiktaş, Avrupa’daki kusursuz yürüyüşünü sürdürmek için çıktı Brugge deplasmanına. Belçika temsilcisi maça oyunu domine ederek başladı. Sık sık tehlikeler üreten ev sahibi ekipten De Cuyper’in bir şutu direğe takıldı. İlk 30 dakikadaki baskıyı atlatan Beşiktaş devrenin son bölümünde rakip yarı sahada gözükmeye başlasa da skoru değiştirecek pozisyonu bulamadı.

HÜCUMCULAR ÇIKTI

Şenol Güneş ikinci yarıya değişiklik yapmadan başladı. Brugge bu bölüme de hızlı girdi. İlk 20 dakikada dört net pozisyonu değerlendiremedi ev sahibi takım. Şenol Güneş artan baskı üzerine hücumcular Rashica ve Muleka’yı çıkarıp Zaynutdinov ve Onur Bulut’u oyuna alarak savunmayı sağlamlaştırmak istedi. Ancak Beşiktaş pozisyon vermeye devam ederken Mert Günok kalesinde devleşti.

PAŞA GİRDİ ATTI

Brugge akın akın saldırmaya devam ederken 77. dakikada golü buldu. Hans Vanaken’in vuruşunda Mert’in artık yapabilecek bir şeyi yoktu. Belçika temsilcisi öne geçtikten sonra da bastırmaya devam etti. Bir şutu daha direkte patladı, diğerini Mert güçlükle çıkardı. Siyah beyazlılar 84’te oyuna giren Cenk Tosun’un 88’de attığı golle zorlu deplasmandan bir puanla ayrılmış oldu.

FÜZE SALDIRISI GİBİ

Trabzon karşısında farklı mağlup olan Şenol Güneş’in takımı Brugge gibi bir orta sıra takımı karşısında inanılmaz açıklar verdi. Hoca bir gün önce basın toplantısında, “Hiçbir maçta ezilmedik” demişti ama dünkü görüntü hiç de öyle değildi. Brugge dalga dalga gelirken siyah beyazlı kaleye tam 19 şut savurdu, 12 isabet buldu. Beşiktaş’ın ise sadece dört şutu vardı, bunlardan üç isabet çıkardı.

GÜNEŞ: SAVAŞTIK

Maçı değerlendiren Şenol Güneş, “Rakibimizin gücünü biliyorduk. Hücum zenginliği olan pozisyon oluşturabilen bir takım. Hücum varyasyonu olarak onlara göre biz çok eksik kaldık” derken, “Oyuncularımız savaştılar iyi mücadele ettiler. Golü Cenk’in atmış olması sevindirici çünkü onun da morale ihtiyacı vardı. Bütün oyuncular elinden gelen gayreti gösterdi. Puanla başladık” şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...