Beşiktaş zirvede tek başına

Beşiktaş zirvede tek başına

SPOR Haberleri

Necip'le başlayan gol sağanağı, Quaresma, Gomez, Olcay ve Cenk'le sürdü. Antalya'nın tek sayısı Eto'o'dan geldi

HÜSEYİN?EROĞUL
Antalya'nın göz alıcı yeni stadındaki ilk maç şanına yakışır bir başlangıca sahne oldu. İki takımın da kazanmak için çıktığı mücadeleye ön tarafta baskılı başlayan Beşiktaş, 14'te Necip Uysal'la öne geçti. Ceza sahasında yaşanan karambolü başlatan genç oyuncu, çaprazdan çektiği şutla pozisyonu noktaladı ve Beşiktaş skoru 1-0 yaptı. Baskısını sürdüren Beşiktaş, 21'de Olcay'la net bir fırsattan yararlanamazken dönen topta Antalyaspor skoru eşitledi. Sağdan gelişen Antalyaspor atağında İsmail Köybaşı'nın müdahale ettiği top Eto'o'nun önünde kalınca Kamerunlu bu hatayı affetmedi: 1-1. Antalya'nın top kayıplarını iyi kullanan siyah-beyazlı takım, hızlı pas trafiğiyle rakip ceza sahasında etkili olurken 27'de skor 2-1 oldu. Quaresma'nın sağdan kestiği topu Mboli içeri tokatlarken, Mario Gomez kafayla çizgi üstünde tamamladı ama gol Q17'ye yazıldı: 2-1. 35. dakikada Eto'o'nun şutunu Tolga direk dibinde kurtarırken, 45'te Oğuzhan'ın kaleye gönderdiği topu Mboli aynı güzellikte kurtarınca devre Beşiktaş'ın 2-1 üstünlüğüyle bitti. 
Kartal iyice coştu
İkinci yarıda tempo düşük başlasa da Beşiktaş üstünlüğü elden bırakmadı. Savunmasında açık vermemeye gayret eden siyah-beyazlılar, 63'te skoru 3-1 yaptı. Quaresma ceza sahası sol çaprazından sağdan bindiren Beck'i gördü, Alman oyuncunun yerden kestiği topa Gomez dokundu ve siyah-beyazlılar farkı 2'ye çıkardı: 3-1. Antalyaspor'un oyun kurmasına izin vermeyen Beşiktaş, ayağa hızlı paslarla sonuca gitmeye çalıştı. 68. dakikada Quaresma-Kerim değişikliği gelirken 72'de Beşiktaşlılar bir kez daha sevindi. Sol çaprazdan ceza sahasına girip rakibini de geçen Olcay topu filelere göndererek skoru 4-1'e yükseltti. Siyah-beyazlılar son 10 dakikada Oğuzhan-Cenk değişikliğiyle çift forvete dönerken, perdeyi kapatan gol 89'da Cenk Tosun'dan geldi. Böylece Beşiktaş, rakiplerinin derbide puan kaybettiği haftayı 3 puanla değerlendirerek zirvedeki yerini sağlama aldı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...