Kartal paydos etti | Beşiktaş ve Trabzonspor puanları paylaştı

- Güncelleme:
Kartal paydos etti | Beşiktaş ve Trabzonspor puanları paylaştı

Spor Haberleri

İki tarafın yakaladığı gollük pozisyonlarda Mert Günok ve Uğurcan Çakır devleşti. Siyah beyazlıların beş maç süren galibiyet serisi son buldu, şampiyonluk şansı neredeyse yok oldu

MURAD TAMER'İN HABERİ - Stattan, televizyondan maçı izleyenler ve hatta iki takımın teknik direktörlerinin dahi izlemese birşey kaçırmış olmayacağı ilk yarı yaşandı. Oysa beşte beş yaparak Trabzon’a gelen Beşiktaş ile bu maçı yeniden çıkış için fırsat olarak gören bordo mavililerin kapışmasının heyecan verici olması bekleniyordu. Tribünlerin de yarı yarıya boş olması sebebiyle oyunun sadece adı büyüktü.

BU OYUN YAKIŞMADI

Malzeme eksiği sebebiyle maçın özetini hazırlayanları kara kara düşündüren ilk yarıda en çok top kayıpları dikkat çekti. Gol beklentisinin olmaması son iki sezonun şampiyonlarına hiç yakışmadı. İki takımın da rakip yarı alanda topa sahip olma süresi ortalama 4-5 saniye kadardı. Trabzonspor’un maçtaki ilk isabetli şutu 65. dakikada Abdülkadir Ömür’den geldi. 

YILDIZ ÇOK, GOL YOK

Şenol Güneş sıkıcı tempoyu N’Koudou ve Muleka’yı oyuna alarak değiştirmeye çalıştı. İki takım oyuncuları da maçın öneminin farkına son 10 dakikada varmış gibiydi. Son bölümde her iki kaleci de yaptıkları kurtarışlarla maça damga vurdu. Beşiktaş’ın şampiyonluk şansını neredeyse yok ederken, Trabzonspor üst üste dördüncü maçından galibiyet çıkaramadı.

KALECİLERİN GECESİ

Trabzonspor-Beşiktaş mücadelesinde gol olmadı ama bunun en önde gelen sebebi iki takımın kalecilerinin üstün performansıydı. Beş kurtarışla karşılaşmayı tamamlayan Trabzonspor’un file bekçisi Uğurcan Çakır ilginç bir istatistiğe imza attı. Kartal’a karşı ilk defa gol yemeyen Uğurcan, ligde forma giydiği dönemde en çok Beşiktaşlı futbolcuların şutlarını çıkardı. 10 defa Beşiktaş’a rakip olan tecrübeli kaleci tam 46 kurtarışla âdeta Kara Kartal’ın belalısı oldu.

MERT DE BOŞ DURMADI

A Millî Takım’ın diğer file bekçisi Mert Günok da Beşiktaş’ın kalesini gole kapadı dün gece. Mücadeleyi dört kurtarışla tamamlayan futbolcu üstün formunu sürdürdü ve alınan bir puanda büyük rol oynadı. Maçın ardından Uğurcan, “Güzel maç oldu. Savaştık fakat kazanamadık. Gol yememek sevindirici” derken Mert, “Sıkıcı bir maç oldu. Üç puana ihtiyacımız vardı. Trabzon üzerine gitmemizi bekledi fakat rakip defansı açamadık” şeklinde konuştu.

 

Düzenleyen:  - Spor
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...