Beşiktaş, Tottenham'ı yenerek Avrupa'da grubunu zirvede bitirdi

Beşiktaş, Tottenham'ı yenerek Avrupa'da grubunu zirvede bitirdi

SPOR Haberleri

Lig ve kupadan sonra Avrupa'da da liderliği kapan Kartal, güçlü Premier Lig temsilcisi önünde Cenk Tosun'un golüyle sonuca gitti.

UEFA Avrupa Ligi C Grubu'nda üst tura çıkmayı garantileyen iki takımın liderlik mücadelesinde zirvenin gülen yüzü Beşiktaş oldu. Olimpiyat'ta iki defa elektrik kesintisi yüzünden duraklayan karşılaşmada geceyi siyah-beyazlılar aydınlattı. Sakatlıklar yüzünden eksik kadrosuyla mücadeleye çıkan Beşiktaş ilk yarıda hücumda etkili bir görüntü sergileyemedi. Beşiktaş'ı ön tarafta baskı altına alan Tottenham, ilk 20 dakikada iki net fırsattan yararlanamadı. Siyah-beyazlıların oyun kurmasına izin vermeyen İngiliz ekibi karşısında ani çıkışlarla pozisyon üretmeye çalışan Beşiktaş 30. dakikada Olcay'la gole yaklaştı. Sağ çaprazdan uzak direğe aşırtma deneyen Olcay'ın şutu az farkla dışarı gitti. Kerim ve Gökhan Töre gibi hızlı oyuncularıyla Tottenham savunmasının arkasına sarkmaya çalışan Beşiktaş, son hamlelerde yetersiz kalınca ilk yarı golsüz sona erdi.
Cenk Tosun görevini yaptı
İkinci yarıya Ersan-Atınç değişikliğiyle başlayan Beşiktaş, 47. dakikada Serdar'ın uzaktan şutuyla Tottenham kalesini yokladı. İngilizlerin temposuna ayak uydurmakta güçlük yaşayan siyah-beyazlılar, 59. dakikada direğe takıldı. Kaboul'un çaldırdığı topa uzaktan sert vuran Cenk Tosun'un şutu üst direkte patladı. Dakikalar 60'ı gösterirken Cenk bir kez daha çıktı sahneye. Gökhan Töre'nin sol çapraza gönderdiği topu Olcay altı pasa indirdi, Cenk Tosun gelişine vurdu ve Beşiktaş'ı 1-0 öne geçirip Demba Ba ve Pektemek'in yokluğunu aratmadı. Golden sonra baskısını artırmaya çalışan Tottenham'ın geride verdiği boşluklardan faydalanmaya çalışan Beşiktaş, 68'de Kerim'le mutlak bir fırsatı heba etti. Sosa'yla duvar pası yaparak kaleciyle karşı karşıya kalan genç futbolcunun şutu yandan dışarı çıktı. Soldado-Lamela ve Paulinho-Lennon değişiklikleriyle vites yükselten Tottenham, her türlü riski almaya başladı. Liderliği kaybetmemek için var gücüyle saldıran İngiliz rakibinin bütün çabalarını boşa çıkaran Beşiktaş günler sonra geri döndüğü Olimpiyat Stadı'nda Tottenham'ı 1-0 mağlup ederek grubunu yenilgisiz lider tamamladı. nbsp;
Evinde geçit vermiyor

Tottenham'ı mağlup eden Beşiktaş, Avrupa kupalarında evinde 6 maçtır kaybetmiyor. En son eski stadı BJK İnönü Stadı'nda 15 Mart 2012'de İspanyol ekibi Atletico Madrid'e 3-0 mağlup olan siyah-beyazlılar, daha sonra İstanbul'da yaptıkları 6 Avrupa kupası maçında 4 galibiyet, 2 beraberlik nbsp;elde etti.


HÜSEYİN EROĞUL









UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...