Beşiktaş Rize maçından önemli notlar

Beşiktaş Rize maçından önemli notlar

SPOR Haberleri

Beşiktaş'ın Çaykur Rizespor mücadelesini cezası nedeniyle kadınlar ve 12 yaş altı çocuklar izlerken, Atatürk Olimpiyat Stadı büyük ölçüde boş kaldı.

Galatasaray ile yaptığı derbi maçta yaşanan olaylar nedeniyle 4 maç seyircisiz oynama cezası alan siyah-beyazlı takımın, cezasını çektiği ilk maça, kadın ve çocuk taraftarların ilgisi az oldu. Tribünlerde yaklaşık 3 bin kadın ve çocuk taraftarın bulunduğu görüldü. Karşılaşmayı izleyen taraftarların, takım arkadaşı Sezer Öztürk ile kavga ettiği için kadro dışı bırakılan İbrahim Toraman lehine tezahürat yapmaları dikkat çekti.

Maçta, 20 kadar Çaykur Rizespor taraftarı da kendilerine ayrılan bölümden takımlarına destek verdi.

- Beşiktaş'ta cezalı maçlar başladı

Beşiktaş'ın, derbide yaşanan olaylar nedeniyle aldığı 4 maçlık ceza, Çaykur Rizespor mücadelesiyle başladı.

Siyah-beyazlı ekip, bu maçın yanı sıra, iç sahadaki 3 resmi maçta daha taraftarından yoksun mücadele edecek.

- Almeida ve Motta takıma döndü

Ligin 7. haftasındaki Eskişehirspor maçında hasta oldukları için forma giymeyen Hugo Almeida ile Ramon Motta, Çaykur Rizespor karşısında takımdaki yerlerini aldı.

Eskişehirspor mücadelesinde forvette görev yapan Eneramo, bu kez teknik direktör Slaven Bilic tarafından 18 kişilik kadroya alınmadı. Almeida, Eneramo'nun yerine bu bölgede görevlendirilirken, Eskişehir'de takımının galibiyet golünü atan Ömer Şişmanoğlu, yedekler arasında tutuldu.

Motta'nın yokluğunda, Eskişehirspor karşısında sol bekte oynayan Hutchinson, sakatlığı nedeniyle Çaykur Rizespor maçının kadrosunda yer almadı. Bilic, birçok mevkide görev yapabilen Hutchinson'un yokluğunda, orta alanda Necip Uysal'ı görevlendirdi. nbsp;

Son 3 maçta kadroya giremeyen Mehmet Akgün'ün yanı sıra son iki maçta durumu yaşayan Kerim Frei Koyunlu da Çaykur Rizespor karşısında yedekler arasında yer buldu. Bilic, bu oyuncuların yanı sıra Cenk Gönen, Dentinho ve Mustafa Pektemek'i de yedek soyundurdu.

Hutchinson'ın yanı sıra sakatlığı bulunan Muhammed Demirci, henüz hazır olmayan Oğuzhan Özyakup, Filip Holosko ve İsmail Köybaşı, kadroda yer almadı. Pedro Franco, Uğur Boral ve Gökhan Süzen de diğer karşılaşmalarda olduğu gibi 18 kişilik maç kadrosuna giremedi.

Çaykur Rizespor'da ise sakatlıkları bulunan Eren Albayrak ve Hakan Hacıbektaşoğlu, Beşiktaş'a karşı forma giymedi.

- Maç öncesi sakatlanan Sivok'un yerine Ersan görev aldı

Beşiktaş'ta maç öncesinde ilk 11'de yer alan Tomas Sivok, ısınma sırasında yaşadığı sakatlık nedeniyle yedek kulübesine giderken, bu futbolcunun yerine Ersan Adem Gülüm, kadroya dahil edildi.

Sivok, karşılaşma öncesi ısınma hareketleri yaptığı sırada sol baldırındaki sorun nedeniyle sahada tedavi edildi. Tedavisinin ardından ısınmaya devam ederek kendisini deneyen Sivok, daha sonra yedekler arasına çekildi. Bu futbolcunun yerine de yedekler arasında bulunan Ersan Adem Gülüm, 11 kişilik kadroya dahil edildi.

Tomas Sivok'un yokluğunda genç oyuncu Necip Uysal, sahaya kaptan olarak çıktı.

- Bilic'in son cezalı maçı

Çaykur Rizespor karşılaşması, Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic'in son cezalı maçı oldu.

Galatasaray derbisinde hakeme yönelik hakareti nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun 3 maç men cezası verdiği Bilic, Medical Park Antalyaspor ve Eskişehirspor maçlarının ardından, Çaykur Rizespor mücadelesinde son kez yedek kulübesinde yer alamadı.

Beşiktaşlı futbolcular, sahaya "Acın acımızdır değerli başkanım, acını paylaşıyoruz" yazılı pankartla çıkarak, geçen hafta babası Abdulkadir Orman'ı kaybeden kulüp başkanı Fikret Orman'ın acısına ortak oldu.

Maç öncesi de Abdulkadir Orman için saygı duruşunda bulunuldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...