Beşiktaş mağlubiyeti ve taraftarın tepkisi moralleri alt üst etti

Beşiktaş mağlubiyeti ve taraftarın tepkisi moralleri alt üst etti

SPOR Haberleri

Sahasında uzun zaman sonra yenilen bordo-mavililerin Avrupa hesapları alt üst olurken Ersun Yanal ve futbolculara tepki kriz çıkardı

Ligde sahasında ligin en başarılı takımlarından biri olan Trabzonspor'un bu sezon Avni Aker'de 4-1'lik Eskişehirspor maçı dışındaki ikinci yenilgisini Beşiktaş karşısında alması ve müsabaka sırasında yaşananlar, bordo-mavili kulüpte kriz çıkardı. Özellikle Özer Hurmacı-Cardozo değişikliğinde taraftarların Teknik Direktör Ersun Yanal'a tepki göstermesi, ardından Erkan Zengin ve Fatih Atik'in top ayaklarına geldiğinde yuhalanması futbolcularda moral bozukluğuna sebep oldu. Taraftarların maç devam ederken ve bitime 30 dakikadan fazla zaman varken böyle tepki göstermesine anlam veremediklerini belirten bordo-mavili futbolcular, yakın çevrelerine, "Karşılaşma bittikten sonra yenilgiye tepki göstermek taraftarın hakkı. Ancak henüz karşılaşma oynanırken sahada kendi takımının formasını giyen futbolcunun maçtan tamamen kopmasını sağlayacak biçimde tezahürat yapmak anlaşılır gibi değil" ifadeleriyle yakındığı gözlendi.
Onu kazanmalıyız
Ersun Yanal da "Erkan'ı kazanmak ve Erkan gibi bir oyuncuyla uzun süre oynamak hepimizin yapması gereken bir iş. Trabzonspor seyircisi maalesef böyle bir tepkiyle üzücü bir tavır sergilemiş oldu. Bence doğru bir tepki değildi" diyerek oyuncusunu savunmuştu.
Erkan katkı sağlayamadı
Trabzonspor'da devre arasında kadroya dahil edilen Erkan Zengin, beklenilen katkıyı sağlayamazken, eleştirilen futbolcuların da başında geldi. Eskişehirspor'dan 2 milyon 250 bin avro bonservis bedeliyle transfer edilen, kendisiyle de 2,5 yıllığına 4 milyon 200 bin avroluk anlaşma yapılan ve toplam 6 milyon 450 bin avroluk maliyeti olan Erkan, bordo-mavili takımda Lig, Ziraat Türkiye Kupası ve UEFA Avrupa Ligi'nde olmak üzere toplam 16 karşılaşmaya çıktı. Bu karşılaşmaların 14'ün de ilk 11'de olmak üzere bin 270 dakika sahada kalan futbolcu, 1 gol attı. Türkiye Kupası'ndaki Akhisar maçında 1 gol kaydeden Erkan Zengin, ligde ilk oynadığı ve 26 dakika sahada kaldığı Sivasspor maçında 2, Galatasaray maçında da 1 asist yaptı.


"Ersun'la bu kadar"
Trabzonspor yerel basını, yenilginin faturasını Ersun Yanal ve Erkan Zengin'e çıkardı. Taka Gazetesi, "Ersun'la bu kadar", Kuzey Ekspres, "Kara gece! Ersun-Erkan, kapandı dükkan", Karadeniz Gazetesi, "Zengin Kartal, Fakir Yanal!", "Ersun Ba Ba, yıktın bizi! Milletin Ba Ba'sı var, Yanal'ın Erkan'ı", nbsp;başlıklarını attı.
Waris'in bileti kesildi
Sezon başında 6 milyon avro karşılığında Rusya'nın Spartak Moskova takımından alınan Waris, Trabzonspor yönetimine büyük bir hayal kırıklığı yaşattı. Bu sezon sakatlıklarla da boğuşan bordo-mavili oyuncu sadece 13 lig maçında süre alabildi. Trabzonspor yönetiminin, Waris'i sezon sonunda elden çıkarmayı planlandığı belirtildi.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...