Beşiktaş kritik süreçte Demba Ba'nın yolunu gözlüyor

Düzenleyen:
Beşiktaş kritik süreçte Demba Ba'nın yolunu gözlüyor

SPOR Haberleri

Senegalli milli aradaki 2 özel maçta test edilecek, onaylanırsa ligdeki Gençlerbirliği maçında kadroya alınacak. Keza Caner Erkin de öyle

İki kulvarda yoluna devam eden Beşiktaş için milli ara ilaç gibi geldi. Nasıl gelmesin ki… Takım yorgun düşmüştü. Ki bunlara bir de Vincent Aboubakar’ın kırmızı kartları eklendi. Haliyle bu süreçte gözler sakatlıktan yeni çıkan ve takımla çalışmalara başlayan ancak maçta henüz süre alamayan isimlere çevrildi. Kimler bunlar? Öncelikli olarak Demba Ba ve Caner Erkin. Ersan Adem Gülüm de var ama stoper bölgesindeki zenginlikten onun pek arandığını söyleyemeyiz… Teknik direktör Şenol Güneş milli maç haftasında iki özel maç aldı. İlki cumartesi Romanya ekibi Astra Giurgiu ile. Ardından salı günü de Ümraniye ile.

İçeriden çözüm mü?
Güneş bu iki maçta da Demba Ba ve Caner Erkin’i deneyecek ve zorlu maraton öncesinde öğrencilerinin son durumlarını görecek. Ara sonrasında siyah-beyazlılar Gençlerbirliği ile karşılaşacak. Bu maçta kırmızı kart cezası bulunan Vincent Aboubakar forma giyemeyecek. Özel maçlardaki Demba Ba’nın görüntüsü kadroya girip girmeyeceğini belli edecek. İlk etapta ciddi sakatlıktan çıktığı için Şenol Güneş’in transferine pek sıcak bakmadığı Senegalli’nin yavaş yavaş ritim tutması bekleniyor. Hücum hattı için Cenk Tosun’un mevcut diğer alternatifi ise Ömer Şişmanoğlu. Zorda kalınması halinde Talisca ile Babel’in de ileri kaydırılması ihtimal dahilinde. 

MİTROVİC’İN FİNAL İSTEĞİ:
Manchester gelsin
Beşiktaş’ın devre arası transferi Matej Mitrovic, Hırvatistan’da konuştu: “Bizim önceliğimiz lig. Şampiyon olmak istiyoruz. Avrupa’da daha kolay rakiplerle eşleşebilirdik. Lyon’u geçmek için her şeyi yapacağız. Finalde Manchester United ve Ibrahimovic gelsin. (Hırvatistan’ın 24 Mart’taki Ukrayna maçı ile ilgili) Dünya Kupası fikri bizi motive ediyor. Bu maç bizim içim çok önemli. Şansımıza Shevchenko kulübede olacak (gülerek). Ama yine de Konoplyanka ve Yarmolenko gibi yıldızları var. Çok dikkatli olmamız gerekiyor.” 

 

7 aydır uzaktı
Çin’in Shanghai Shenhua takımından yarım sezonluğuna kiralanan Demba Ba ayağının kırılması sonrası 7 aydır sahalardan uzaktı. ABD’de tedavi süreci geçirdi ve son haftalarda da takıma katıldı. 

Fransızlar çok korktu
UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalinde Beşiktaş’ın 13 Nisan’da Fransa’da karşılaşacağı Lyon’da biletler satışa çıktı ve hemen tükendi. Biletlerin Fransa ve komşu ülkelerde oturan gurbetçi futbolseverler tarafından kapış kapış satın alınması Lyon idarecilerini endişelendirdi. Kendi taraftarı için ayrılan biletler bir anda kombine kart sahiplerine çevrildi. Sebebi ise Türklerin diğer tribünlere de sıçramasını engellemek. 

Kartal’ın rakibi Kartal
Önce İbrahim Üzülmez, sonra Sergen Yalçın ve son olarak Rıza Çalımbay, Beşiktaş’tan puan kopardı… Lider Beşiktaş şampiyonluk yolunda avantajlı ancak geçmişe bir bakıldığında çelme yediği teknik adamlar hep siyah-beyazlıların efsaneleri. İlki Gençlerbirliği deplasmanında İbrahim Üzülmez’e karşı 1-1’lik sonuçla geldi. Ardından geçen hafta Vodafone Arena’da Sergen Yalçın’ın takımı Kayseri ile 2-2 berabere kalan Beşiktaş, son olarak da Rıza Çalımbay’ın takımı Antalyaspor’u geçemedi: 0-0. Diğer kayıplar ise Kasımpaşa ile Karabük yenilgileri ile Galatasaray, Fenerbahçe ve Konya beraberlikleri. 

EFSANELERE
KARŞI MAÇLAR

RAKİP    SKOR    
G.Birliği (D)    1-1
Kayserispor    2-2
Antalyaspor (D)    0-0

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...